«Η ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων και η μείωση της υγειονομικής φτώχειας ήταν έργο ΣΥΡΙΖΑ»

Κατηγόρησε τον υπουργό Υγείας για ψέματα και για πολιτική θρασύτητα που ξεπερνά κάθε όριο

Τα ψέματα που είπε από το βήμα της Βουλής ο Θάνος Πλεύρης, αποκάλυψε ένα προς ένα ο Ανδρέας Ξανθός, κατηγορώντας τον υπουργό Υγείας για πολιτική θρασύτητα που ξεπερνά κάθε όριο, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπ. Υγείας για την κύρωση της σύμβασης δωρεάς μεταξύ του ΙΣΝ και του ελληνικού Δημοσίου.

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ, έδωσε σκληρή απάντηση στα ψέματα Πλεύρη όσον αφορά τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας αλλά και το ύψος της φαρμακευτικής δαπάνης καθώς ο Θάνος Πλεύρης υποστήριζε ότι επί ημερών της ΝΔ δόθηκε λύση για την περίθαλψή τους.

Η ρύθμιση για τους ανασφάλιστους έγινε με νόμο, όχι με υπουργικές αποφάσεις. Με το νόμο 4368/2016 του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ο Ανδρέας Ξανθός επισημαίνοντας πως είχε προηγηθεί μια πενταετία ακραίας υγειονομικής φτώχειας στη χώρα.

«Σας είχε κράξει το σύμπαν. Ο ΠΟΥ, οι διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις, οι Γιατροί του Κόσμου, οι Γιατροί χωρίς Σύνορα. Ήταν ντροπή της Ευρώπης η Ελλάδα που απέκλειε ανθρώπους επειδή είχαν χάσει λόγω της οικονομικής κρίσης το δικαίωμα στην ασφάλιση».

Ο Θάνος Πλεύρης υποστήριξε ότι το θέμα ρυθμίστηκε με υπουργική απόφαση για να λάβει την απάντηση από τον Ανδρέα Ξανθό: «Λέτε ότι ρυθμίσατε εσείς: αυτή η υπουργική απόφαση ξέρετε τι έκανε; Συσσώρευσε κόσμο στις τριμελείς επιτροπές των νοσοκομείων και έκανε ανασφάλιστους ανθρώπους να πηγαίνουν να παρακαλάνε τους διοικητές. Τους κάνατε να εξαρτώνται, τους εκβιάζατε στην πραγματικότητα, και ζητούσατε τη ψήφο τους για να χειρουργηθούν στα δημόσια νοσοκομεία. Και τους χρεώνατε νοσήλια, τα οποία τα βρήκαμε εμείς 28 εκατ. βεβαιωμένα χρέη στις ΔΟΥ και 150 εκατ. στα λογιστήρια των νοσοκομείων, το οποίο το παγώσαμε».

Όσον αφορά στη φαρμακευτική δαπάνη των ανασφάλιστων το β’ εξάμηνο του 2014 ήταν 1,5 εκατ. ευρώ ενώ είναι 300 εκατ. το χρόνο. «Η πολιτική θρασύτητά σας ξεπερνά κάθε όριο και το κάνετε και σε λάθος timing. Όταν αυτές τις ημέρες βοά η κοινωνία για την πελατειακή σας κουλτούρα και για την ψηφοθηρία και τη ρουσφετοκρατία σας δεν μπορείτε να έρχεστε εδώ και να λέτε ανερυθρίαστα τόσα ψέματα», κατέληξε ο Ανδρέας Ξανθός.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί