«Όχι άλλη βία, να βάλουν όλοι μυαλό»: Συγκλονίζουν οι γονείς του αδικοχαμένου Αλκη (Βίντεο)

«Να μην οδηγηθούμε σε έναν εμφύλιο»

Μεγαλείο ψυχής παρά τον ανείπωτο πόνο για τον χαμό του παιδιού τους δείχνουν οι γονείς του 19χρονου Άλκη, οι οποίοι στέλνουν το δικό τους μήνυμα για τον χουλιγκανισμό και τη βία στην ελληνική κοινωνία.

Η οικογένεια του δολοφονημένου φοιτητή μίλησε σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ και ζήτησε ενότητα, δικαίωση, αλλά όχι εκδίκηση για το χαμό του παιδιού της, ενώ έκανε έκκληση να σταματήσουν οι έντονες εκδηλώσεις συμπαράστασεις. «Αφήστε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της», είπε ο πατέρας του 19χρονου φοιτητή. «Εμείς στέλνουμε μήνυμα αγάπης, όχι άλλη βία» είπε από την πλευρά της η μητέρα του.

Ο κ. Καμπανός κάλεσε τους οπαδούς των ομάδων να δείξουν αυτοσυγκράτηση, και «να μην οδηγηθούμε σε έναν εμφύλιο», ενώ αναφερόμενος στην πρόταση που έκανε για αγώνα μεταξύ του Άρη και του ΠΑΟΚ είπε πως είναι στα δικά τους χέρια αυτή η απόφαση.
Η κα Καμπανού σημείωσε πως πρέπει φίλαθλοι και οπαδοί να βιώσουν τη χαρά του αθλητισμού και όχι να γίνονται βίαια επεισόδια. Επανέλαβε ότι οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης κατά του γιου της, είναι παιδιά που δεν έλαβαν αγάπη.

Επίσης, οι γονείς του Άλκη ανέφεραν ότι το απόγευμα της Δευτέρας (7/1) επικοινώνησε ο πρωθυπουργός μαζί τους και τους εξέφρασε τα συλλυπητήρια του αλλά και την συμπαράσταση της κυβέρνησης, λέγοντας πως η υπόθεση θα διαλευκανθεί. Εκείνοι τον ευχαρίστησαν και του ζήτησαν να μπει ένα τέλος σε αυτό το φαινόμενο.

Ο κ. Καμπανός στο τέλος της συζήτησης δήλωσε ότι σήμερα είναι η τελευταία ημέρα που μιλούν στα μέσα ενημέρωσης και πλέον θα ενημερώνονται από τον δικηγόρο τους κ. Αλέξη Κούγια, καθώς θέλουν να έχουν στιγμές ηρεμίας.

Όσον αφορά στο δικαστικό σκέλος της υπόθεσης, οι γονείς του αδικοχαμένου 19χρονου, αναμένεται να βρεθούν στις 11 στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης μαζί με τον νομικό τους εκπρόσωπο, Αλέξη Κούγια, για την παράσταση πολιτικής αγωγής, ενώ δεν αποκλείεται μαζί τους να είναι και οι οικογένειες των άλλων δύο παιδιών που έχουν τραυματιστεί από τη δολοφονική επίθεση.

Την ίδια στιγμή, οι συλληφθέντες φέρονται να υποδεικνύουν έναν 21χρονο ως τον βασικό πρωταγωνιστή του φονικού επεισοδίου, ωστόσο παραμένει άγνωστο ποιος ήταν εκείνος που επέφερε το μοιραίο χτύπημα με το δρεπάνι. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ένας από τους συλληφθέντες φέρει στην παλάμη του τραύμα από μαχαίρι, με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να εκτιμούν ότι τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να χτυπήσει τον 19χρονο Άλκη, κάτι που ο ίδιος αρνείται. 

Χθες, ο 23χρονος που έχει συλληφθεί για συμμετοχή στη δολοφονία κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως.

Ο νεαρός φέρεται να άλλαξε τη μέχρι τώρα γραμμή που υιοθετούσε κατά την ανακριτική διαδικασία από την αστυνομία και την εισαγγελία, σύμφωνα με την οποία ισχυριζόταν ότι δεν ήταν παρών στη δολοφονία του Άλκη. Παραδέχθηκε ότι ήταν στο περιστατικό και κατονόμασε τους άλλους 10 συμμετέχοντες. Είπε ότι δεν ήθελαν να σκοτώσουν αλλά να εκφοβίσουν τους οπαδούς του Άρη. Δήλωσε μετανιωμένος για το τραγικό περιστατικό.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, ο 23χρονος δήλωσε στην απολογία του ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας ότι βρέθηκε στο σημείο του εγκλήματος με το αυτοκίνητό του, αλλά αποβιβάστηκε από αυτό και δεν ήταν ανάμεσα σε αυτούς που πραγματοποίησαν τη θανατηφόρα επίθεση. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τα δακτυλικά του αποτυπώματα δεν βρέθηκαν πάνω στο δρεπάνι και στο μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση κατά του Άλκη και των φίλων του.

Σε αντίθεση με τον 23χρονο, οι οκτώ που έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής φαίνονται «προθυμότεροι» να μιλήσουν για το τι ακριβώς έγινε το μοιραίο βράδυ και κυρίως να διευκρινίσουν ποιος κρατούσε το φονικό όργανο.

Έφοδοι της ΕΛΑΣ και σε συνδέσμους της Αθήνας

Πανελλαδική έκταση έχουν λάβει πλέον οι έρευνες της αστυνομίας, με τους οπαδικούς συνδέσμους και τις εγκαταστάσεις τους να βρίσκονται στο στόχαστρο στο πλαίσιο της επιχείρησης που διεξάγεται μετά τον θάνατο του Άλκη. Σε αυτό συνηγορούν και οι σημερινές ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου σχετικά με μέτρα που αποφασίστηκαν στη σημερινή σύσκεψη του Μαξίμου για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΑΔΑ κατά τις «πρωινές-μεσημβρινές ώρες σήμερα (7-2-2022), αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών δυνάμεων και παρουσία εκπροσώπων Δικαστικής Αρχής, πραγματοποίησαν έρευνες σε (4) συνδέσμους οπαδών αθλητικών σωματείων σε Ηλιούπολη, Άγιο Δημήτριο και Περιστέρι.

Πρόκειται για τους συνδέσμους Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στην Ηλιούπολη, της ΑΕΚ στον Άγιο Δημήτριο, και του Ατρόμητου στο Περιστέρι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί