Στον Δήμο Αγίου Βασιλείου ο Αν. Ξανθός: «Η πανδημία και οι κοινωνικές επιπτώσεις της απαιτούν ενισχυμένη χρηματοδοτική και λειτουργική υποστήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»

Επίσκεψη στο Σπήλι και ενημερωτική συνάντηση με το Δήμαρχο Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη, πραγματοποίησε ο βουλευτής Ρεθύμνου και τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Ξανθός, συνοδευόμενος από τα μέλη της ΚΕΑ Παπα-Γιάννη Βάθη και Γιώργο Βλαστό. Ο κ. Ταταράκης παρουσίασε τα αναπτυξιακά έργα που εκτελούνται στο Δήμο Αγίου Βασιλείου, επισήμανε την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών ένταξης και χρηματοδότησης νέων έργων από το πρόγραμμα «Α. Τρίτσης», ανέδειξε τα προβλήματα που έχουν εμφανιστεί στην καθημερινότητα του Δήμου λόγω του αυξημένου ενεργειακού κόστους και τη σοβαρή επιβάρυνση του προϋπολογισμού του. Ειδικό πρόβλημα έχει ανακύψει, σύμφωνα με τον κ. Ταταράκη, με τις νέες προδιαγραφές για το ναυαγοσωστικό έργο, που απαιτούν συμπληρωματική χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών. Επίσης, ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου ενημέρωσε για την πρόταση χρηματοδότησης που υπέβαλλε ο Δήμος στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης για αρδευτικά έργα ύψους 2.2 εκ. ευρώ, και η οποία ευελπιστεί ότι θα εγκριθεί.

Από την πλευρά του ο Α. Ξανθός δήλωσε ότι θεωρεί πολύ σημαντικό τον κοινωνικό και αναπτυξιακό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ειδικά σε μια εποχή παρατεινόμενης υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, γεγονός που επιβάλλει τη χρηματοδοτική και λειτουργική υποστήριξη των ΟΤΑ και όχι την αποδυνάμωση τους όπως κάνει η κυβέρνηση. Τόνισε επίσης, ότι η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε τους ΟΤΑ στην προσπάθεια στοχευμένης προσέγγισης ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού (διασύνδεση των δημόσιων δομών ΠΦΥ με τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων), με στόχο την ολοκληρωμένη υγειονομική και κοινωνική φροντίδα των ασθενών, αλλά και τη διασφάλιση ευρύτερων κοινωνικών συναινέσεων για την προώθηση του καθολικού εμβολιασμού και την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί