Ανατροπή: 21χρονο Ελληνα «φωτογραφίζουν» ως δράστη οι συλληφθέντες για τη φρικτή δολοφονία του 19χρονου Αλκη

Ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα οι συλληφθέντες – Τι έδειξαν το DNA και τα αποτυπώματα

Ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα βρίσκονται οι συλληφθέντες για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Ανάμεσά σε αυτούς που θα περάσουν την πόρτα της ανακρίτριας και αναμένεται να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν τις επόμενες μέρες είναι οι οκτώ που συνελήφθησαν την Κυριακή, σε εκτέλεση σχετικών ενταλμάτων. Πρόκειται για επτά Έλληνες κι έναν Αλβανό, ηλικίας 20 έως 23 ετών, η εμπλοκή των οποίων στο άγριο έγκλημα προέκυψε από το προανακριτικό υλικό που συγκέντρωσε η Δίωξη Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ο ένατος κατηγορούμενος που θα βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας και θα λογοδοτήσει για τη δολοφονική επίθεση είναι 23χρονος με καταγωγή από την Αλβανία, που είχε συλληφθεί ένα 24ωρο μετά το αιματηρό επεισόδιο. Διώκεται μεταξύ άλλων για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συρροή.

Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης αναζητεί δύο ακόμη πρόσωπα για εμπλοκή στην υπόθεση. Σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται 20χρονος Αλβανός για τον οποίο δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι διέφυγε στην πατρίδα του, χωρίς όμως αυτό να επιβεβαιωνόταν μέχρι το βράδυ της Κυριακής από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Το συγκεκριμένο πρόσωπο φέρεται να κατηγορείται και για την άλλη επίθεση, μαζί με τον 23χρονο συμπατριώτη του, τον Μάρτιο του 2019, πάλι στη Χαριλάου.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις συνολικά 8 ατόμων, φερόμενων ως εμπλεκόμενων στη δολοφονική επίθεση με θύμα τον 19χρονο Άλκη Καμπανό την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου.

21χρονο Έλληνα υπήκοο «δείχνουν» επτά κατηγορούμενοι

Οι επτά από τους οκτώ συλληφθέντες “δείχνουν” ως δράστη της στυγερής δολοφονίας του Άλκη, έναν 21χρονο Έλληνα υπήκοο, όπως γράφει το NEWS 24/7.

Νεότερες πληροφορίες από το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, αναφέρουν πως ομόφωνα οι επτά από τους οκτώ συλληφθέντες “δείχνουν” ως δράστη της στυγερής δολοφονίας του Άλκη, έναν 21χρονο Έλληνα υπήκοο, ο οποίος δεν είναι σεσημασμένος.

Ο ίδιος φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες, όμως εντός, της ημέρας, μετά και τις έρευνες στα ευρήματα (ίχνη αίματος στο δρεπάνι, δαχτυλικά αποτυπώματα και DNA) αναμένεται να ταυτοποιηθεί ως ο δράστης

Οργανωμένο έγκλημα βλέπει ο Αλέξης Κούγιας – Θα αιτηθεί εκδίκαση εκτός Θεσσαλονίκης

Συνθήκες διάβρωσης των θεσμών στην ΕΛΑΣ και την Δικαιοσύνη στη Θεσσαλονίκη που καθιστούν αδύνατο να γίνει στην πόλη δίκαιη δίκη για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, περιέγραψε μιλώντας στον Ant1 ο δικηγόρος της οικογένειας του νεκρού και των άλλων θυμάτων που νοσηλεύονται τραυματισμένα, Αλέξης Κούγιας.

Κατήγγειλε ότι υπάρχει «κλίμα τρομοκρατίας» κατά των οικογενειών των άλλων θυμάτων της επίθεσης. «Γενικότερα, τα τελευταία χρόνια με την παντοδυναμία μιας οικογένειας που υπάρχει εκεί, υπάρχει τρομοκρατία. Ο γιος ανεβάζει στο facebook μαχαίρια σαν αυτά που κρατάνε οι χούλιγκανς. Και μάλιστα μετά το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Άρης, είναι τρομερό, μου τα έστειλαν οι γονείς … κέρδισε ο Άρης και το βράδυ ανέβαζε μαχαίρια. Και κανείς δεν ασχολείται», όπως είπε.

Μάλιστα, αμφισβήτησε άμεσα και την δυνατότητα να εκδικαστεί η υπόθεση από μικτό ορκωτό δικαστήριο στη Θεσσαλονίκη, καθώς όπως είπε αρχικά «αυτή η τρομοκρατία έχει περάσει και στους ενόρκους», ενώ σε άλλο σημείο υπογράμμισε ότι ο ίδιος εκ μέρους των γονιών του νεκρού και των άλλων θυμάτων θα επισκεφτεί «την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, την πρόεδρο Μαρία Γεωργίου και τον εισαγγελέα Βασίλειο Πλιώτα, να ζητήσουμε η υπόθεση να δικαστεί εκτός Θεσσαλονίκης».

Προβληματισμό προκαλούν και τα όσα είπε για την Δικαιοσύνη στη Θεσσαλονίκη, καθώς όπως ανέφερε στο δικαστήριο που έγινε για την δολοφονία του Τόσκο «δικηγόρος της κοπέλας είναι ο ίδιος που είναι και τώρα, του περιβάλλοντος αυτών των ισχυρών ανθρώπων που έχουν αυτή την πολύ μεγάλη ομάδα. Είναι και γιος δικαστικού πολύ μεγάλης ευθύνης. Και έχει και σύζυγο στη Θεσσαλονίκη που είναι δικαστής και ανακριτής. Είναι ένα θέμα που με απασχολεί πάρα πολύ σοβαρά».

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ant1, Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί