Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό τριών αναρριχητών στον Χελμό

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τριών αναρριχητών που αγνοούνται στην περιοχή «Ύδατα Στυγός», κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων.

Στη μεγάλη επιχείρηση στον Χελμό συμμετέχουν 22 πυροσβέστες με την με την ορειβατική ομάδα έρευνα και διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, καθώς και ομάδα χειριστών συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (ΣΜηΕΑ).

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το kalavrytanews.com, οι τρεις άντρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών, κάτοικοι Πάτρας, έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία, ανέβηκαν στον Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από την Στύγα που εθεάθησαν τελευταία φορά, θα πήγαιναν προς την περιοχή της «Μαυρολίμνης».

Το Χιονοδρομικό Κέντρο αναζήτησε τους τρεις άντρες, αφού είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ του Κέντρου, αλλά τα συνεχή τηλεφωνήματα προς το κινητό που είχαν δώσει, χτυπούσε χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση. 

Αμέσως, με οχήματα του Χιονοδρομικού, το προσωπικό του Κέντρου άρχισε την αναζήτησή τους και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν άντρες της πυροσβεστικής και περιπολικό του Α.Τ. Καλαβρύτων, καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο καιρός στην περιοχή είναι καλός με χαμηλό άνεμο, αλλά και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Με το πρώτο φως της ημέρας οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύθηκαν, επικεντρώνοντας στην περιοχή από «Μαυρολίμνη» έως «Ύδατα Στυγός». 

Σημαντική είναι η συνδρομή του προσωπικού και των χιονοδρόμων στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων με όλα τα μέσα.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί