Μεγάλη αντιφασιστική πορεία στον Εύοσμο για τις ακροδεξιές επιθέσεις σε σχολεία

“Έξω οι φασίστες από σχολεία, σχολές, γήπεδα, γειτονιές”

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην πλατεία Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη. Η συγκέντρωση γίνεται με αφορμή τα περιστατικά βίας σε σχολεία της Θεσσαλονίκης με ακροδεξιό υπόβαθρο, καθώς και τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη.

«Έξω οι φασίστες από σχολεία, σχολές, γήπεδα, γειτονιές. Τον φασισμό τσακίζουν οι λαϊκοί αγώνες» αναφέρουν μεταξύ άλλων σε πανό. Μάλιστα, κάνουν λόγο «για φασίστες που μετατρέπουν σε ορμητήρια τα σχολεία, εξαπολύοντας δολοφονικές επιθέσεις».

Το κάλεσμα για το συλλαλητήριο έγινε από τη νεολαία του ΚΚΕ, φοιτητικούς συλλόγους, μαθητικά συμβούλια και εργατικά σωματεία. Σε αυτό παίρνουν μέρος εκατοντάδες άτομα, μεταξύ των οποίων βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. «Ούτε στον Εύοσμο, ούτε πουθενά, μπλόκο στους φασίστες, σε κάθε γειτονιά» είναι το κεντρικό σύνθημα στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο ενώ πορεία βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα, στην δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.

Στη διάρκεια των ομιλιών, γίνεται αναφορά μεταξύ άλλων και στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, στη μνήμη του οποίου τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή. Χαρακτηριστική η ομιλία μαθήτριας που συμμετέχει στο συλλαλητήριο, μιλώντας για τις εγκληματικές ομάδες που βάζουν στο στόχαστρο τους νέους και μαθητές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί