ΚΚΕ: Προσπάθησαν να κρύψουν κάτω από το χαλί την πραγματικότητα που βιώνουν οι σεισμόπληκτοι του Αρκαλοχωρίου

Ανακοίνωση για την επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στο Αρκαλοχώρι και την σύσκεψη που ακολούθησε για τους σεισμόπληκτους, χωρίς… τους σεισμόπληκτους, εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ.

Δείτε επίσης: Κεραμέως με κυβερνητικό κλιμάκιο για τους σεισμόπληκτους στο Ηράκλειο, αλλά χωρίς… σεισμόπληκτους!

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Για άλλη μία φορά οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και της Τοπικής διοίκησης προσπάθησαν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των σεισμόπληκτων κατοίκων των Δήμων Μινώα Πεδιάδος και Αρχανών- Αστερουσίων. Για ακόμα μία φορά  στην κυβερνητική σύσκεψη – Φιέστα  που πραγματοποιήθηκε χθες, προσπάθησαν  να κρύψουν κάτω από το χαλί την πραγματικότητα που βιώνουν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών εδώ και 4 μήνες. Ειδικά αφού αρνήθηκαν ακόμα και την παρουσία των επιτροπών και των συλλόγων των σεισμοπλήκτων περιοχών στην σύσκεψη. 

Περίσσεψε το ενδιαφέρον για τα προβλήματα του λαού της περιοχής που θέλησαν να τον φιμώσουν, για να μην στραπατσαριστεί η εικόνα του δήθεν επιτελικού κράτους. Στην χθεσινή σύσκεψη για άλλη μία φορά οι κάτοικοι των περιοχών άκουσαν ευχολόγια, υποσχέσεις, επανάληψη μέτρων που έχουν ήδη ανακοινωθεί και κάποια μέτρα ψίχουλα που δεν δίνουν λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα τους. Την ώρα μάλιστα που η Κυβέρνηση μόλις χθες ψήφισε στην Βουλή τον νέο αναπτυξιακό νόμο με τον οποίο μοιράζει  εκατομμύρια ευρώ στο μεγάλο κεφάλαιο.

Οι σεισμόπληκτοι  ακόμα μια φορά δεν άκουσαν τίποτα για 100% αποζημίωση για τις ζημιές των σπιτιών και των επιχειρήσεων τους, για αναπλήρωση των εισοδημάτων τους,  για διαγραφή χρεών και λογαριασμών. Την ίδια στιγμή που κάτοικοι δοκιμάστηκαν και από την πρόσφατη κακοκαιρία, αφού κλήθηκαν να επιβιώσουν μέσα στους οικίσκους και τα χαλάσματα σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το κυβερνητικό κλιμάκιο ανακοίνωσε ότι αρχίζουν με ταχείς ρυθμούς οι διαδικασίες για το νέο χωροταξικό σχέδιο της περιοχής όπου ήδη μεγαλοεπιχειρηματίες ετοιμάζουν τις πράσινες μπίζνες στην περιοχή, τα επιχειρηματικά σχέδια για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι. Ήδη τρίβουν τα χέρια τους, για το νέο δωράκι της κυβέρνησης που θα λύσει τα χέρια του κεφαλαίου στην περιοχή. 

  Οι κάτοικοι των περιοχών εδώ και 4 μήνες δίνουν καθημερινά αγώνα επιβίωσης και διεκδίκησης ουσιαστικών μέτρων στήριξης. Δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στο κράτος και  στην πολιτική κυβέρνησης , περιφέρειας και δήμων που θεωρεί κόστος και ατομική ευθύνη την προστασία και αποζημίωση του λαού από φυσικές καταστροφές. Το καπιταλιστικό κράτος διαχρονικά με όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων  αποδεικνύεται όλο και πιο επιτελικό για τις ανάγκες του κεφαλαίου και εχθρικό για τις ανάγκες του λαού.  

Ο λαός της περιοχής έχει πλέον πείρα. Δεν χωρά καμία στάση αναμονής και προσμονής λύσης από τα πάνω. Τώρα πρέπει  να δυναμώσουν οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες προς την Κυβέρνηση και την Τοπική Διοίκηση, ώστε να υλοποιηθούν ουσιαστικά μέτρα οικονομικής στήριξης και αποκατάστασης, με αποζημίωση 100% για τις καταστροφές, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, πραγματική θωράκιση από σεισμούς και άλλες φυσικές καταστροφές. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί