Μαρόκο: Δραματική επιχείρηση διάσωσης για τον 5χρονο που έπεσε σε πηγάδι

Ο πεντάχρονος Ραγιάν έπεσε σε βαθύ πηγάδι και έχει εγκλωβιστεί περισσότερες από 40 ώρες

Μάχη με το χρόνο δίνουν τα διασωστικά συνεργεία στο Μαρόκο για να σώσουν ένα αγόρι 5 ετών που έπεσε σε πηγάδι και βρίσκεται παγιδευμένο εδώ και τρεις ημέρες. Ο μικρός Ραγιάν έπεσε στο πηγάδι βάθους 32 μέτρων την Τρίτη και τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν με εκσκαφείς να βγάλουν το χώμα που καλύπτει το πηγάδι και να δημιουργήσουν μια τρύπα ώστε να τον απεγκλωβίσουν.

Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες παρακολουθούν την επιχείρηση διάσωσης σε ζωντανές μεταδόσεις καθώς το γεγονός έχει συγκλονίσει το Μαρόκο. Οι διασώστες επιχειρούν και σήμερα με τον χρόνο ενάντια τους, εντείνοντας τις προσπάθειες.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης, η διάμετρος του πηγαδιού ήταν μικρότερη από 45 εκατοστά (18 ίντσες). Όπως τόνισε η φύση του εδάφους είναι πολύ επικίνδυνη για να προσπαθήσει κάποιος να ανοίξει την τρύπα, πράγμα που σημαίνει ότι οι μεγάλες εκσκαφές γύρω από την τρύπα είναι η μόνη λύση.

Το άνοιγμα του πηγαδιού από τα σωστικά συνεργεία, έχει φθάσει στα 27 μέτρα (88 πόδια), με «την ελπίδα να φθάσει στα 32 μέτρα (105 πόδια) τις επόμενες ώρες», όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων MAP του Μαρόκου. Το πηγάδι βρίσκεται στο χωριό κοντά στο Bab Berred στην αγροτική βόρεια επαρχία Chefchaouen του Μαρόκου.

Όταν οι διασώστες φτάσουν σε βάθος 32 μέτρα, στη συνέχεια τρία μέτρα οριζόντια «μεταξύ της τρύπας και του πηγαδιού για να ανασύρουν το παιδί», ανέφερε το πρακτορείο. Μια ιατρική ομάδα στάλθηκε στο σημείο για να πραγματοποιήσει τους αρχικούς ελέγχους και την πιθανή ανάνηψη μόλις διασωθεί το αγόρι.

Οι διασώστες έχουν καταφέρει να στείλουν στο παιδί οξυγόνο και νερό μέσω σωλήνων και ένα ελικόπτερο της αστυνομίας βρίσκεται σε ετοιμότητα για να το μεταφέρει σε κοντινό νοσοκομείο.

Το γεγονός έχει προκαλέσει κύμα συμπαράστασης διεθνώς στο διαδίκτυο, με το hashtag #SaveRayan.

Ο πατέρας του Ραγιάν δήλωσε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Le360 ότι επισκεύαζε το πηγάδι όταν το αγόρι έπεσε μέσα σε αυτό.

Η ανησυχία για τη ζωή του αγοριού προσέλκυσε πλήθος κόσμου στο σημείο της επιχείρησης, που ασκούν πιέσεις στους διασώστες που επιχειρούν. «Καλούμε τους πολίτες να αφήσουν τους διασώστες να κάνουν τη δουλειά τους και να σώσουν αυτό το παιδί» τους κάλεσε ο επικεφαλής της επιχείρησης.

https://twitter.com/MerismaII/status/1489640430631272449?ref_src=twsrc%5Etfw

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί