Το ευχαριστώ της Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου 8ης Ενότητας Ηρακλείου προς τον Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου

Δημόσια ευχαριστώ απευθύνει μέσω ανακοίνωσής της η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου (ΠΕ70) 8ης Ενότητας Ηρακλείου, Ειρήνη Μπαγιάτη, προς το «Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου» για την υλοποίηση σειράς επιμορφωτικών διαδικτυακών σεμιναρίων.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

Ευχαριστούμε θερμά, ως αρμόδια Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Π.Ε.70  του ΠΕ.Κ.Ε.Σ.  Κρήτης των σχολείων της 8ης Ενότητας Ηρακλείου, το Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου – Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, με αποστολή την προστασία και υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων με έμφαση στην γυναίκα και το παιδί για την αμισθί υλοποίηση  σειράς επιμορφωτικών  εξ αποστάσεως σεμιναρίων με θέμα: «Εργαστήρια Δεξιοτήτων: Ευ Ζην – Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση στο Δημοτικό» που παρακολούθησε το διδακτικό προσωπικό των δημοτικών σχολείων της ως άνω Ενότητας.

Στόχος των σεμιναρίων που πραγματοποιήθηκαν την περίοδο Δεκέμβριος 2021 – Ιανουάριος & Φεβρουάριος 2022 ήταν να καταστούν ικανοί οι εκπαιδευτικοί να υλοποιούν σχετικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης. Εκπαιδευτικές δραστηριότητες που θα  εφοδιάζουν τα παιδιά με τις γνώσεις, τις δεξιότητες, τις στάσεις και αξίες που απαιτούνται, για να είναι σε θέση να παίρνουν πληροφορημένες και υπεύθυνες αποφάσεις, να προστατεύονται από σεξουαλική βία/εξαναγκασμό και να αναπτύσσουν μεταξύ τους σχέσεις αμοιβαίου σεβασμού. 

Ευχαριστούμε και πάλι, εκπροσωπώντας θεσμικά την 8η Ενότητα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου του Π.Ε.Κ.Ε.Σ Κρήτης το Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου που ανταποκρίθηκε άμεσα στο σχετικό αίτημα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, καθώς για πολλοστή φορά από το καλοκαίρι του 2000 που ιδρύθηκε προσφέρει εθελοντικά στην εκπαίδευση την εμπειρία του στο μείζον θέμα της Ολιστικής Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης και σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας. 

ΜΠΑΓΙΑΤΗ ΕΙΡΗΝΗ, Med, Ph.D

Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου (ΠΕ70) 8ης Ενότητας Ηρακλείου, ΠΕΚΕΣ Κρήτης, 

Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί