Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Χρ. Σαρτζετάκη

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Χρήστο Σαρτζετάκη

Με βαθιά λύπη ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Χρήστο Σαρτζετάκη, ο οποίος απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 93 ετών. Ο Χρήστος Σαρτζετάκης, ανώτατος δικαστικός, διετέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας την περίοδο 1985-1990.

Δείτε: Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Σαρτζετάκης

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Χρ. Σαρτζετάκη τήρησε η Βουλή

Αλέξης Τσίπρας

Ο Χρήστος Σαρτζετάκης υπήρξε εμβληματικός δικαστής, που προσωποποίησε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης σε όλη τη διαδρομή του, με κορυφαία στιγμή τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη από το παρακράτος της Δεξιάς.

Τη δικαστική του ακεραιότητα πλήρωσε ακριβά με διώξεις και φυλάκιση κατά τη διάρκεια της χούντας.

Η δημοκρατική Ελλάδα τον τίμησε με την εκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Τον αποχαιρετούμε με σεβασμό.

Νίκος Δένδιας

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Χρήστου Σαρτζετάκη ανάρτησε στο λογαριασμό του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

“Ειλικρινή συλλυπητήρια για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Χρήστου Σαρτζετάκη, στους οικείους του”, ανέφερε.

Μιχάλης Κατρίνης

«Ο Χρήστος Σαρτζετάκης πέρασε σήμερα στην ιστορία, αφού πρώτα έγραψε ιστορία. Ο αδέκαστος και ακέραιος δημοκράτης και δικαστικός. Χωρίς αυτόν, δεν θα είχε αποκαλυφθεί η αλήθεια στη δολοφονία Λαμπράκη και η ύπαρξη ενός παρακράτους, σε εποχές δύσκολες και ταραγμένες. Τιμήθηκε με το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι δεδομένο ότι θα τον τιμήσει η ίδια η ιστορία», ανέφερε ο επικεφαλής της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, για την απώλεια του Χρήστου Σαρτζετάκη.

Δημήτρης Κουτσούμπας

«Για το θάνατο του Χρήστου Σαρτζετάκη, πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, που θα μείνει στη συλλογική μνήμη για τη συμβολή του στην αποκάλυψη της δολοφονίας Λαμπράκη και τη στάση του απέναντι στη χούντα, για την οποία φυλακίστηκε, εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους οικείους του» αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Προκόπης Παυλόπουλος

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος σε συλλυπητήριο μήνυμά του αναφέρει ότι «ο Χρήστος Σαρτζετάκης υπηρέτησε, και μάλιστα σε χαλεπούς καιρούς για την Πατρίδα μας και τον Λαό μας, την Δικαιοσύνη και την Δημοκρατία με υποδειγματικό σθένος και εμβληματική συνέπεια. Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιτέλεσε το καθήκον του με απόλυτο σεβασμό των θεσμών της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Αιωνία η Μνήμη του».

Κ. Σακελλαροπούλου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με δήλωσή της, εξέφρασε τα θερμά της συλλυπητήρια για την απώλεια του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Χρήστου Σαρτζετάκη, κάνοντας λόγο για «έναν ακέραιο λειτουργό της Δικαιοσύνης, που σε δύσκολες για τον τόπο και τη δημοκρατία ώρες χειρίσθηκε ως ανακριτής την υπόθεση της δολοφονίας Λαμπράκη με παραδειγματική ανεξαρτησία και δικαστικό ήθος, πληρώνοντας, για τη στάση του αυτή, βαρύ τίμημα στα χρόνια της χούντας».

   Αναφερόμενη στη θητεία του στην Προεδρία της Δημοκρατίας, τόνισε ότι «τίμησε το αξίωμα με ευσυνειδησία, προσήλωση και υψηλό αίσθημα ευθύνης στην άσκηση των καθηκόντων του».

   Ακολουθεί η δήλωση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου: «Με συγκίνηση αποχαιρετάμε τον Χρήστο Σαρτζετάκη. Έναν ακέραιο λειτουργό της Δικαιοσύνης, που σε δύσκολες για τον τόπο και τη δημοκρατία ώρες χειρίσθηκε ως ανακριτής την υπόθεση της δολοφονίας Λαμπράκη με παραδειγματική ανεξαρτησία και δικαστικό ήθος, πληρώνοντας, για τη στάση του αυτή, βαρύ τίμημα στα χρόνια της χούντας. Και που αργότερα, ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, τίμησε το αξίωμα με ευσυνειδησία, προσήλωση και υψηλό αίσθημα ευθύνης στην άσκηση των καθηκόντων του. Για την απώλειά του, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του».

ΚΙΝΑΛ

«Ο Χρήστος Σαρτζετάκης πέρασε σήμερα στην ιστορία, αφού πρώτα έγραψε ιστορία. Ο αδέκαστος και ακέραιος δημοκράτης και δικαστικός. Χωρίς αυτόν, δεν θα είχε αποκαλυφθεί η αλήθεια στη δολοφονία Λαμπράκη και η ύπαρξη ενός παρακράτους, σε εποχές δύσκολες και ταραγμένες. Τιμήθηκε με το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι δεδομένο ότι θα τον τιμήσει η ίδια η ιστορία», ανέφερε ο επικεφαλής της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, για την απώλεια του Χρήστου Σαρτζετάκη.

Περιφερειάρχης Κρήτης

Με δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρεται στην απώλεια του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Χρήστου Σαρτζετάκη, υπογραμμίζοντας την προσφορά του στη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία. 

Συγκεκριμένα αναφέρει: 

«Υπηρέτησε με συνέπεια και υψηλό το αίσθημα του καθήκοντος τη Δικαιοσύνη, σε περιόδους δύσκολες και κρίσιμες για την πατρίδα μας. Αρνήθηκε να υποκύψει στις πιέσεις της Δικτατορίας και πλήρωσε τις συνέπειες με διώξεις και φυλακή. Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Χρήστος Σαρτζετάκης, υπερασπίστηκε τα συμφέροντα της Ελλάδας συμβάλλοντας στη συνταγματική λειτουργία των πολιτικών θεσμών.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του».

Δήμαρχος Ηρακλείου

Ο Χρήστος Σαρτζετάκης, υπηρέτησε με σθένος και αποφασιστικότητα την Δικαιοσύνη, σε εποχές δύσκολες και σκοτεινές για την Ελλάδα. Μεταγενέστερα, κατά την θητεία του στην Προεδρία της Δημοκρατίας, υπήρξε συνεπής στις αρχές και στις αξίες του, αφοσιωμένος στην Δημοκρατία και το Σύνταγμα.

Συλλυπούμαι θερμώς την οικογένειά του.

Δήμαρχος Χερσονήσου

«Ο Χρήστος Σαρτζετάκης υπηρέτησε σε δύσκολους καιρούς την Ελλάδα και τη Δημοκρατία. Υπήρξε ακέραιος λειτουργός της Δικαιοσύνης και υπηρέτησε με απόλυτο σεβασμό το αξίωμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Για την απώλειά του, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί