«Η Προίκα του Μωρού»: Έναρξη υποβολής αιτήσεων στο Δήμο Μαλεβιζίου

Ο Δήμος Μαλεβιζίου συμμετέχει στο πρόγραμμα «Η Προίκα του Μωρού» που υλοποιείται από την Περιφέρεια Κρήτης και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου. 

Στόχος είναι η στήριξη των γυναικών του Δήμου Μαλεβιζίου που πρόκειται να γεννήσουν εντός του έτους, σε Δημόσιο Νοσοκομείο και είναι ωφελούμενες του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ΚΕΑ).

Η δράση αποσκοπεί στην άμβλυνση της υλικής αποστέρησης και στον περιορισμό του κινδύνου φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού των οικογενειών και των παιδιών που βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας. Επίσης, η δράση πρόκειται να συμβάλει στην ενίσχυση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και στη δημιουργία ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος για τις οικογένειες που θα διασφαλίζει την υγιεινή διαβίωση και την πλήρη ανάπτυξη των παιδιών τους.  

Το πακέτο της «Προίκας του μωρού» περιλαμβάνει όλα τα βασικά είδη, καθώς και εξοπλισμό, που χρειάζονται το βρέφος και η μητέρα του, κατά τους πρώτους μήνες ανάπτυξης του μωρού.

Η διανομή των βρεφικών ειδών θα πραγματοποιηθεί κατόπιν συνεργασίας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης με τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μαλεβιζίου, Δημαρχείο Μαλεβιζίου, τηλ. 2813-400684 και ώρες 09:00-15:00 ή να προγραμματίσετε το ραντεβού σας για την σχετική ενημέρωση, στο link:  https://malevizi.booktool.gr/

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί