Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Φυλακή 4 χρόνια για τον 23χρονο για τα ευρήματα στο σύνδεσμο – Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα

Και δεύτερη δικογραφία σε βάρος του

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις μετά τη στυγερή δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Ο 23χρονος εμπλεκόμενος καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης 4 ετών και 3 μηνών αλλά και χρηματική ποινή 2.200 ευρώ από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για τα ευρήματα που βρέθηκαν σε σύνδεσμο οπαδών του ΠΑΟΚ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στον συγκεκριμένο χώρο (που βρίσκεται σε ημιώροφο πολυκατοικίας και ήταν κλειδωμένος κατά την άφιξη της αστυνομίας) κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων- αναδιπλούμενοι σουγιάδες, κράνη, βεγγαλικά χειρός, κροτίδες, διάφορα εργαλεία (όπως φτυάρια, σφυριά), δικράνια, μεταλλικοί σωλήνες και ξύλινα ρόπαλα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Επειδή στην κατοχή του 23χρονου βρέθηκαν κλειδιά του συγκεκριμένου συνδέσμου, με τα οποία οι αστυνομικοί εισήλθαν στον χώρο, σχηματίστηκε δεύτερη δικογραφία εις βάρος του, εκτός απ’ αυτή που αφορά το έγκλημα με θύμα τον 19χρονο.

Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για πέντε πράξεις και συγκεκριμένα: λειτουργία λέσχης φιλάθλων χωρίς άδεια, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη, κατοχή κροτίδων, παράνομη οπλοκατοχή και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Η παραπάνω ποινή αποφασίστηκε να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεσή της. Επιπλέον, το Δικαστήριο αποφάσισε την απαγόρευση παρακολούθησης πάσης φύσεως αθλητικών εκδηλώσεων για 5 χρόνια και για το ίδιο διάστημα την υποχρεωτική παρουσία του, στη διάρκεια αγώνων της ομάδας του, στο αστυνομικό τμήμα του τόπου όπου διαμένει.

Η καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου δεν άφορα την κύρια έρευνα των αρχών. Εεκκρεμεί η απολογία του στον ανακριτή για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου και τον τραυματισμό δύο ακόμη νεαρών, τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, στην οδό Θεοδ. Γαζή. Νωρίτερα, ο εισαγγελέας απήγγειλε εις βάρος του ποινική δίωξη, μεταξύ άλλων, για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Ο 23χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα και παραμένει υπό κράτηση.

Ξετυλίγεται το κουβάρι της εν ψυχρώ δολοφονίας του Άλκη

Στο μεταξύ, σφίγγει ο κλοιός για τους ψευτοπαλικαράδες που συμμετείχαν στην άνανδρη επίθεση στη Χαριλάου. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εντοπιστεί οι δράστες που έδρασαν μαζί με τον 23χρονο που οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και συνοδευόμενος από τρεις αστυνομικούς.

Αυτό που επιχειρούν τώρα οι αρχές είναι να «δέσουν» τα στοιχεία για όλους τους εμπλεκόμενους και να προχωρήσουν σε συλλήψεις.

Σημειώνεται ότι ο 23χρονος είναι σεσημασμένος για εμπλοκή και σε άλλα περιστατικά βίας με οπαδικό χαρακτήρα, ενώ σε βάρος του εκκρεμεί δίκη για περιστατικό του 2019.

Σχετικά με τους δύο τραυματίες, φίλους του Άλκη, που διεκομίσθησαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου» και εισήχθησαν στη Δ΄ Χειρουργική Κλινική Α.Π.Θ., η κατάσταση της υγείας τους είναι σταθερή και βρίσκονται εκτός κινδύνου. Αναμένεται να λάβουν σήμερα εξιτήριο από το νοσοκομείο με ιατρικές οδηγίες.

Με γενικολογίες η αναφορά στη δολοφονία του ‘Αλκη από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

Αφού είπε πως πρόκειται για «ένα γεγονός που μας έχει συγκλονίσει όλους», εξέφρασε τη θλίψη της κυβέρνησης και τα συλλυπητήρια στους οικείους του και τόνισε ότι «το τραγικό αυτό περιστατικό υπογραμμίζει το χρέος μας να συνεχίσουμε την προσπάθεια αντιμετώπισης της βίας στο χώρο του αθλητισμού αλλά και τη στενή παρακολούθηση και αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί