Μεγάλη διασπορά κρουσμάτων κορονοϊού σε νοσοκομείο της Κρήτης – «Κλειστό» και μόνο για έκτακτα

Χωρίς τις περισσότερες βασικές υπηρεσίες θα λειτουργεί για την επόμενη εβδομάδα το Νοσοκομείο Ιεράπετρας εξαιτίας της πολύ μεγάλης διασποράς σε κρούσματα κορονοϊού τόσο εντός του Νοσοκομείου αλλά και γενικά σε ασθενείς που τις τελευταίες ημέρες πηγαίνουν για εξετάσεις.

Το πρόβλημα με την διασπορά εντός Νοσοκομείου είχε αρχίσει να φαίνεται από την προηγούμενη εβδομάδα στην Παθολογική κλινική, και εξαρχής υπήρχε η σκέψη να σταματήσουν να εκτελούνται προγραμματισμένα χειρουργεία και τακτικά ιατρεία και τελικά η κατάσταση έφτασε στα όριά της χθες οπότε και πάρθηκε η σχετική απόφαση από τον διοικητή κ. Καλλιονάκη.

Όπως επιβεβαιώνει ο αναπληρωτής διοικητής στο Ράδιο Λασίθι, από χθες και για μία εβδομάδα, για λόγους πρόληψης, δεν θα πραγματοποιούνται τακτικά ιατρεία, ραντεβού, και προγραμματισμένα χειρουργεία με σκοπό να περιοριστεί η διασπορά και να μην υπάρξει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα.

Όπως λέει ο κ. Καλλιονάκης, το Νοσοκομείο θα εξυπηρετεί μόνο έκτακτα περιστατικά ενώ για εξετάσεις θα γίνονται δεκτά άτομα μόνο εφόσον η κατάσταση της υγείας τους κριθεί πάρα πολύ σοβαρή.

Κρούσματα έχουν προκύψει τόσο σε αρκετούς γιατρούς και σε νοσηλευτές, ενώ τελευταία έχει προκύψει και μεγάλος αριθμός ασθενών που εντοπίζονται θετικοί ενώ πηγαίνουν στο Νοσοκομείο για άλλα θέματα υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί