Λ. Κοπάσης – Ν. Χρονάκης: Προϋποθέσεις για την ευθυκρισία στις Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κρήτης

Με κοινή τους ανακοίνωση οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και μέλη της Οικονομικλης Επιτροπής «Η Κρήτη Μπροστά», Λευτέρης Κοπάσης και Νίκος Χρονάκης γνωστοποιούν τις «Προϋποθέσεις για την ευθυκρισία στις Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κρήτης».

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρεται:

Προϋποθέσεις για την ευθυκρισία στις Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κρήτης .

Στην σημερινή πρώτη σύγκληση της Δευτέρας  31-01-2022 της Οικονομικής Επιτροπής με την νέα σύνθεση, ως μέλη της Οικονομικής Επιτροπής επισημάναμε πάγιες θέσεις μας όπως  :

  1.  Σχετικά με την προτεραιοποίηση των προτάσεων χρηματοδότησης έργων μελετών και δράσεων  θα είναι ωφέλιμο η εκ των προτέρων ενημέρωση των Περιφερειακών Συμβούλων ανά Περιφερειακή Ενότητα.
  2. Σχετικά με την έγκαιρη ολοκλήρωση κατά την υλοποίησή των έργων σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα τους,  απαιτείται η αποφυγή λαθών στις διαδικασίες και παρατάσεων, έτσι ώστε να παραδίδονται άμεσα και ολοκληρωμένα τα έργα στη διάθεση των πολιτών .
  3.  Σχετικά με την αναποτελεσματικότητα εφαρμογής των αποφάσεων απαιτείται ο επαρκείς συντονισμός και η επιστημονική συνδρομή, όπως με τις κλαδοκοπές στον ΒΟΑΚ που η μη έγκαιρη κλαδοκοπή εγκυμονεί κινδύνους για σοβαρά ατυχήματα. 
  4. Σχετικά με την ενημέρωση δικαιούχων για χρηματοδότηση, φορέων και Α’βαθμιων ΟΤΑ, απαιτείται η ευρεία διάχυση της πληροφορίας για την βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων του Π/Υ της Περιφέρειας και του ΕΠ Κρήτη 21-27.

Γνώμονας στην τεκμηρίωση των αποφάσεών μας στην Οικονομική Επιτροπή όπου έχουν μεταβιβαστεί πλήθος αρμοδιοτήτων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης , παραμένει να είναι Δίκαιες, αντικειμενικές  και ουσιαστικές  για το καλό των Κρητικών και  της ΚΡΗΤΗΣ μας. 

Ευχαριστούμε τα στελέχη της Περιφέρειας ΚΡΗΤΗΣ για τον επαγγελματισμό τους στην υποστήριξη της λειτουργίας της επιτροπής. 

Συγχαρητήρια στους Περιφερειακούς Συμβούλους για την εκλογή τους στην Επιτροπή καθώς επίσης και στην Μαρία Λιονή Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου για την επανεκλογή της ως Αντιπρόεδρος.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΠΑΣΗΣ,   ΝΙΚΟΣ ΧΡΟΝΑΚΗΣ. 

Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κρήτης 

Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής « Η ΚΡΗΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί