Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου για συμμετοχή στην αυριανή Ημέρα Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην αυριανή Ημέρα Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία απευθύνει μέσω ανακοίνωσής του ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου. Η συγκέντρωση στο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθεί στις 12:30, στην πλατεία Λιονταριών.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Για δεύτερη φορά σε πολύ σύντομο διάστημα, οργανώσεις και φορείς σε όλη τη χώρα κινητοποιούνται για να υπερασπιστούν το ανθρώπινο δικαίωμα στην Υγεία και να εκφράσουν την στήριξη τους στο εγκαταλειμμένο από την κυβέρνηση ΕΣΥ, ανακηρύσσοντας την Τρίτη, 1 Φλεβάρη, «Ημέρα Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία».

Πολίτες, συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς, ακόμη και χωρίς να σχετίζονται άμεσα με τον χώρο της Υγείας, αντιλαμβάνονται την συστηματική υπονόμευση του ΕΣΥ από την κυβέρνηση της ΝΔ, που συντελείται ενώ μέσω πανδημίας και εκατόμβης νεκρών, με αποκλειστικό γνώμονα την περαιτέρω εμπορευματοποίηση του κορυφαίου δημόσιου αγαθού, προς όφελος των κλινικαρχών. Δεν μένουν απαθείς, ούτε πείθονται από τον καλοπληρωμένο μηχανισμό ψεύδους και προπαγάνδας της ΝΔ, που μάταια προσπαθεί να παρουσιάσει ως ενίσχυση τον αποδεκατισμό των νοσοκομείων και τη μείωση των δαπανών για την Υγεία στον κρατικό προϋπολογισμό.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή και οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Ηράκλειο στηρίζουμε την πρωτοβουλία για την «Ημέρα Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία» και καλούμε όλους τους δημοκράτες πολίτες σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 12:30, στην πλατεία Λιονταριών.

Απαιτούμε γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του ΕΣΥ, μαζικές προσλήψεις γιατρών-νοσηλευτών, άμεση ενίσχυση των μέτρων πρόληψης της πανδημίας, ειδικά στα σχολεία, τους χώρους εργασίας και τα Μέσα Μαζική Μεταφοράς, και διασφάλιση της δωρεάν παροχής υπηρεσιών Υγείας για όλους τους πολίτες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί