Καμία απάντηση από τον Κ. Μητσοτάκη στα ερωτήματα του Αλ. Τσίπρα – Κάνει ότι δεν γνωρίζει τον Φουρθιώτη! (Βίντεο)

“Μεγαλούργησε επί δικών σας ημερών και παραπέμφθηκε επί δικών μας” – τόλμησε να ψελλίσει ο Κυρ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στον Φουρθιώτη (προσποιήθηκε ότι δεν γνωρίζει καν το επώνυμό του!), κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Απέφυγε επιμελώς να απαντήσει στις αποκαλύψεις για τις σχέσεις του… μισού υπουργικού συμβουλίου και κυρίως του Γ. Γεραπετρίτη με τον υπόδικο Φουρθιώτη. Δεν έδωσε καμία απάντηση ούτε για όσα του καταλόγισε τρείς μέρες η αντιπολίτευση και έβαλε τον εαυτό του σε θέση σχολιαστή για την κατάρρευση του κρατικού μηχανισμού στην πρόσφατη (αλλά και σε όλες τις προηγούμενες) κακοκαιρία, ενώ καμμία απάντηση δεν δόθηκε στα ερωτήματα του Αλ. Τσίπρα.

Δείτε επίσης: Αλ. Τσίπρας: «Εχετε τελειώσει κ. Μητσοτάκη, παραιτηθείτε και προκηρύξτε εκλογές» (Βίντεο)

Δεν έκανε καμία αυτοκριτική ούτε για την καταστροφική διαχείριση της πανδημίας και απλά κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρεί να παρουσιάσει μια ψεύτικη πραγματικότητα και υποστήριξε ότι αργά αλλά σταθερά τα κρούσματα υποχωρούν, λες και οι εκατόμβες νεκρών είναι δευτερεύον ζήτημα. 

«Δεν τελειώσαμε με την πανδημία», συνέχισε, τονίζοντας πως οι όποιες αστοχίες δεν μηδενίζουν το έργο που έχει γίνει και είπε επ’ αυτού, ότι υπερδιπλασιάστηκαν οι ΜΕΘ και έχουν προσληφθεί 12.000 νέους επαγγελματίες υγείας.

«Αναρωτιέμαι αν μπορούν να τα ακούσουν εκείνοι που διαλαλούσαν ότι δήθεν δεν υπάρχουν τα εμβόλια και στη συνέχεια ότι ξεστοκάρονται. Βάζατε νάρκες και τώρα υποκρίνεστε ότι τάχα βάζατε πλάτη. Δεν ζητάμε ποιοι υποτιμούσαν τους επιστήμονες προτείνοντας κτηνιατρικά φάρμακα για θεραπείες. Αναγνώρισε ο κ. Πολάκης τον εαυτό του. Εσείς που καταψηφίζατε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός ενώ σε συνεχείς παρεμβάσεις του κ. Πολάκη, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον κ. Τσίπρα να τον συγκρατήσει.

Αμέσως εισέπραξε την απάντηση του Αλέξη Τσίπρα: «Εγώ ταυτίζομαι με τον Πολάκη, εσύ με τον Φουρθιώτη».

Δείτε: Η επική απάντηση του Αλ. Τσίπρα στον Κ. Μητσοτάκη: «Εγώ ταυτίζομαι με τον Πολάκη, εσύ με τον Φουρθιώτη»

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα ανεπαρκή μέτρα στήριξης της κοινωνίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. «Κουβέντα δεν είχατε να πείτε για το γεγονός ότι η Ελλάδα θα εμφανίσει μέσα στο 2021 ανάπτυξη πολύ πάνω από το 7%. Για το γεγονός ότι μέσα στην πανδημία η Ελλάδα παρουσίασε τη μεγαλύτερη πτώση της ανεργίας από οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ», η ωραιοποίηση της κατάστασης. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο νωρίτερα για απελπισμένη προσπάθεια του κ. Τσίπρα και χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας αμήχανη και αδιέξοδη. «Γιατί θυμήθηκε τώρα τις εκλογές αν όχι για να κλείσει εσωκομματικές πληγές», συνέχισε.

«Άκουσα να κάνει αυτό που ξέρει να κάνει πολύ καλά. Να διαστρέφει την αλήθεια. Το ξεπεράσατε όμως σήμερα κ. Τσίπρα. Κάθε πρόταση δύο ψέματα. Έχω ζητήσει από τους συνεργάτες μου να αποδομήσουμε ένα – ένα τα ψέματα τα οποία είπατε σήμερα στην αίθουσα», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν παραλείψατε να επιτίθεστε με το γνωστό οργισμένο ύφος σε εμένα με προσωπικούς χαρακτηρισμούς και να εκτοξεύετε διχαστικά διλήμματα. Η αληθινή ζωή δεν χρειάζεται ούτε άλλα ψέματα, ούτε άλλη τοξικότητα», είπε ο πρωθυπουργός, αποφεύγοντας να απαντήσει επί της ουσίας. 

Μάλιστα, παραβλέποντας την κριτική για τις αντεργατικές ρυθμίσεις της κυβέρνησής του, εμφανίστηκε με φιλεργατικό προσωπείο, αναφερόμενος στην ηλεκτρονική κάρτα εργασίας με την οποία οι εργαζόμενοι, όπως ισυρίστηκε, θα έχουν εγγύηση για τα ωράρια και την υπερεργασία της. Μίλησε επίσης για το θεσμό του πρώτου ενσήμου και για τα προγράμματα για τους νέους αλλά και για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

«Στο μέτωπο των πιο αδύναμων μιλούν τα ίδια τα δεδομένα», υποστήριξε (χωρίς στοιχεία) ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες δράσεις όπως για παράδειγμα στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

«Πρόκειται για όψεις ενός κράτους που διευκολύνει την καθημερινότητα του πολίτη», σημείωσε και αναφέρθηκε στη ψηφιοποίηση του. Αναφέρθηκε αναλυτικά σε όσα γίνονται ψηφιακά και τόνισε πως «όλα αυτά αφορούν αυτούς που μπορούν να εκτιμήσουν την αληθινή φροντίδα για τον εργαζόμενο και όχι αυτούς που συνομιλούσαν μόνο με εργατοπατέρες και κρατούσαν τους πολίτες όμηρους με προεκλογικά αντίδωρα»…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί