Η «Wolt» για την καταγγελία της ΓΣΕΕ για την απόλυση εργαζομένου που καλούσε τους συναδέλφους του να μην κάνουν delivery μέσα στον χιονιά

Ανακοίνωση σχετικά με δημοσιεύματα για την απόλυση συνδικαλιστή εργαζόμενου της «Wolt»

Με κατάπληξη βλέπουμε δημοσιεύματα αναφορικά με τη λειτουργία της εταιρίας μας κατά τη διάρκεια των πρόσφατων ακραίων καιρικών φαινομένων, στα οποία γίνεται αναφορά για λήξη συνεργασίας της εταιρείας με συγκεκριμένο συνεργάτη διανομέα λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών και της συνδικαλιστικής του ιδιότητας.

Δείτε: Ηράκλειο: Απέλυσαν διανομέα που καλούσε τους συναδέλφους του να μην κάνουν delivery μέσα στον χιονιά!

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και την ορθή ενημέρωσή του κοινού, θεωρούμε απαραίτητο να σας ενημερώσουμε σχετικά με το ζήτημα παραθέτοντας τα γεγονότα:

Από την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου έχουμε ανακοινώσει προς τους πελάτες μας -τόσο μέσα από την εφαρμογή όσο και από τα ΜΜΕ- ότι θα αναστέλλουμε προληπτικά τη λειτουργία της εφαρμογής ανάλογα με την εξέλιξη του φαινομένου «Ελπίς» στις περιοχές που δραστηριοποιούμαστε. Προχωρήσαμε σε αυτή την κίνηση, αποτρέποντας τη δυνατότητα εισαγωγής νέων παραγγελιών στο σύστημά μας με αποκλειστικό σκοπό την προστασία των συνεργατών διανομέων μας.

Επιπλέον, από τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Δευτέρας 24 Ιανουαρίου, διακόψαμε σε εθελοντική βάση τις διανομές σταδιακά σε Αττική και Κρήτη για να προστατεύσουμε την ασφάλεια των συνεργατών διανομέων. Στη συνέχεια και σε συμμόρφωση με τις αποφάσεις της Πολιτείας, διακόψαμε την λειτουργία των παραδόσεων σε Αττική και Κρήτη από την Τρίτη 25 Ιανουαρίου έως και σήμερα. Οι παραπάνω ενέργειές μας διαψεύδουν στην πράξη οποιαδήποτε συσχέτιση της λήξης της συνεργασίας μας με τον εν λόγω συνεργάτη διανομέα με τις καιρικές συνθήκες και την προστασία των συνεργατών διανομέων από αυτές. Βασική μας μέριμνα ήταν και παραμένει η προστασία των συνεργατών διανομέων και η ασφαλής εξυπηρέτηση των πελατών που μας εμπιστεύονται. Ο εν λόγω διανομέας δεν υπήρξε ποτέ εργαζόμενος της Wolt, άρα δεν τίθεται ζήτημα απόλυσής του. Συνεργάστηκε με την πλατφόρμα μας ως ελεύθερος επαγγελματίας και η συνεργασία μας ολοκληρώθηκε για λόγους επιχειρησιακούς, στο πλαίσιο της διαχείρισης της εμπορικής μας παρουσίας στην Κρήτη, που δε συσχετίζονται με τη συνδικαλιστική του ιδιότητα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί