Πρόταση δυσπιστίας: Live η συζήτηση στη βουλή (Live)

Άρχισε στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής, η τριήμερη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που υπέβαλε χθες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. “Μέσα σε μια συγκυρία διαδοχικών κρίσεων (πανδημία, ακρίβεια, διαχείριση κακοκαιρίας) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του αποδεικνύονται αναποτελεσματικοί και επικίνδυνοι για τη χώρα” είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δίνοντας τον τόνο αντιπαράθεσης σε πολύ υψηλούς τόνους.

Η συζήτηση ξεκίνησε με τις τοποθετήσεις δύο εκ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που υπογράφουν την πρόταση δυσπιστίας, και συγκεκριμένα του γραμματέα του κόμματος Δ. Τζανακόπουλου και της τομεάρχου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, δείγμα ότι από την αρχή της διαδικασίας θα τεθούν ζητήματα εφ’ όλης της ύλης καθώς κατά την εκτίμηση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ η κυβερνητική φθορά φαίνεται ξεκάθαρα πια σε μια σειρά κοινωνικά μέτωπα.

Ακολουθεί σήμερα ένας κύκλος έξι ομιλητών από κάθε κόμμα της Βουλής, και από το πρωί του Σαββάτου 29/1 η συζήτηση θα συνεχιστεί με 12μελείς κύκλους ομιλητών (5 ΝΔ, 3 ΣΥΡΙΖΑ, 1 Κίνημα Αλλαγής, 1 ΚΚΕ, 1 Ελληνική Λύση και 1 ΜέΡΑ25).

«Η πρωτοφανής αυτή νοοτροπία διακυβέρνησης άνευ όρων και ορίων, ο εκφυλισμός του κράτους κανόνων σε διακυβέρνηση ανεπαρκών και ιδιοτελών αποφάσεων, που δεν αντιστοιχούν στις ανάγκες της κοινωνίας, είναι στρατηγικές επιλογές αυτής της Κυβέρνησης, η οποία δεν χαίρει της εμπιστοσύνης των πολιτών» αναφέρουν στη γραπτή πρόταση μομφής που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συζήτηση στο κοινοβούλιο

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί