Πρόταση μομφής: “Μάχη” στη Βουλή κατά της χειρότερης και πλέον διαπλεκόμενης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης

Στις 6 το απόγευμα αρχίζει στην Ολομέλεια της Βουλής η τριήμερη «μάχη» κατά της χειρότερης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης, με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να έχουν συνταχθεί με την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε: «Δεν πάει άλλο, η κυβέρνηση πρέπει να φύγει»: Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ (Βίντεο)

Ο Αλέξης Τσίπρας θα καλέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει για όλα τα φλέγοντα θέματα που έχουν φέρει σε απόγνωση τους πολίτες, από την πανδημία, την ακρίβεια αλλά και τη διάλυση του επιτελικού κράτους με την πρώτη ισχυρή χιονόπτωση.
Κυβέρνηση και ΝΔ, αιφνιδιάστηκαν από την κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει πρόταση μομφής, καθώς το κύριο μέλημά τους ήταν να φύγει από τα φώτα της δημοσιότητας το φιάσκο του επιτελικού κράτους που χρεώνεται προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η σημερινή συζήτηση θα αρχίσει με τις τοποθετήσεις δύο εκ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που υπογράφουν την πρόταση δυσπιστίας, και συγκεκριμένα οι Δημήτρης Τζανακόπουλος και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Θα ακολουθήσει ένας κύκλος έξι ομιλητών από κάθε κόμμα της Βουλής, και η συζήτηση θα συνεχιστεί με κύκλους 12 ομιλητών (5 ΝΔ, 3 ΣΥΡΙΖΑ, 1 Κίνημα Αλλαγής, 1 ΚΚΕ, 1 Ελληνική Λύση και 1 ΜέΡΑ25).

Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής και θα ακολουθήσει διά ζώσης ονομαστική ψηφοφορία, με δυνατότητα επιστολικής ψήφου όσων βρίσκονται σε αποστολή της κυβέρνησης ή της Βουλής στο εξωτερικό, ή είναι σε απομόνωση λόγω της πανδημίας. Λόγω των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, οι βουλευτές θα προσέλθουν να ψηφίσουν σε τρεις ομάδες των 100.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί