Θρίλερ στη Φλόριντα με 38 αγνοούμενους στα ανοιχτά της θάλασσας

Τραγωδία στη θάλασσα σημειώθηκε στην Φλόριντα των ΗΠΑ, όταν σκάφος που φέρεται να μετέφερε 40 επιβάτες ανετράπη στα ανοιχτά, ενώ κανείς δεν φορούσε σωσίβιο. Οι αρχές έχουν διασώσει ένα άτομο μέχρι στιγμής.

Οι αρχές της Φλόριντα εντόπισαν έναν νεκρό κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης στα ανοιχτά της Πολιτείας, όπου ανετράπη σκάφος με 40 επιβάτες, οι 38 εκ των οποίων ακόμη αγνοούνται. Σύμφωνα με την αμερικανική ακτοφυλακή, μέλος του πληρώματος εμπορικού πλοίου εντόπισε έναν άνδρα να προσπαθεί να κρατηθεί από το αναποδογυρισμένο σκάφος και τον διέσωσε, ενημερώνοντας στη συνέχεια τις αρχές για την κατάσταση.

Η αρχηγός της ακτοφυλακής Τζο Αν Μπέρντιαν δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου: «Υποπτευόμαστε ότι πρόκειται για παράνομη διακίνηση ανθρώπων, καθώς το περιστατικό αυτό σημειώθηκε σε μία οδό που επιλέγουν οι διακινητές».

Σύμφωνα με την αξιωματικό, το λιμενικό εντόπισε έναν νεκρό από τους επιβάτες του σκάφος. Όπως η ίδια ανέφερε, η ταυτότητα του δεν θα δημοσιευθεί μέχρι να ενημερωθεί η οικογένειά του.

Παράλληλα, η ακτοφυλακή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι ο επιζών που διασώθηκε από το εμπορικό πλοίο δήλωσε στις αρχές ότι αυτός και άλλα 39 άτομα απέπλευσαν από τις νήσους Μπίμινι στις Μπαχάμες, οι οποίες απέχουν περίπου 80 χιλιόμετρα από το Μαϊάμι, το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τον επιζώντα, το πλεούμενο της ομάδας ανατράπηκε το πρωί της Κυριακής, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, σε απόσταση 72 χιλιομέτρων ανατολικά από το Φορτ Πιρς Ίνφλετ, στα ανοικτά των ακτών της Φλόριντα στον Ατλαντικό, όμως κανείς δεν φορούσε σωσίβιο.

Ο επιζών μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, καθώς είχε υποστεί αφυδάτωση και εγκαύματα από την έκθεση στον ήλιο.

«Η απόφασή τους να βγουν στη θάλασσα είναι περίπλοκη. Σίγουρα, τα νερά στα Στενά της βόρειας Φλόριντα μπορούν να είναι επικίνδυνα», είπε η Μπέρντιαν. «Σε περιπτώσεις σαν κι αυτή, μικρά σκάφη, υπερφορτωμένα από επιβάτες τη νύχτα και με κακοκαιρία δεν είναι καθόλου ασφαλή».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας σκάφη της ακτοφυλακής, ελικόπτερα, αεροσκάφη επιχειρήσεων διάσωσης και ένα αεροσκάφος του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού «χτένιζαν» την περιοχή, που εκτείνεται σε περισσότερα από 7.500 ναυτικά μίλια για να βρουν επιζώντες.

Η εθνικότητα των επιβαινόντων στο σκάφος δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα σύμφωνα με τις πληροφορίες της ακτοφυλακής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί