Τέσσερις ημέρες μετά την επέλαση της κακοκαιρίας και νοικοκυριά δεν έχουν ακόμη ρεύμα

Τέσσερις ημέρες μετά την επέλαση της κακοκαιρίας και σε ορισμένες περιοχές η ηλεκτροδότηση δεν έχει αποκατασταθεί με αποτέλεσμα να παραμένουν νοικοκυριά στο σκοτάδι ενώ οι θερμοκρασίες παραμένουν πολύ χαμηλές.

Συγκεκριμένα, νοικοκυριά είναι ακόμα χωρίς ρεύμα σε επίπεδο οικοδομικών τετραγώνων αλλά και σε επίπεδο γειτονιάς, σε περιοχές όπως η Καλλιθέα, το Μάτι, η Ανθούσα, το Χαλάνδρι, ο Άλιμος, το Ελληνικό, το Νέο Ψυχικό, Παλλήνη, Ηλιούπολη και ο Χολαργός.

Όπως αναφέρουν οι πολίτες τόσο η τοπική αυτοδιοίκηση όσο και ο ΔΕΔΔΗΕ, δεν έχουν επικοινωνήσει μαζί τους για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες τους.

Έως το βράδυ της Τετάρτης , τα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα στην Αττική υπολογίζονταν σε 1.000 με 1.200. Οι εργασίες αποκατάστασης συνεχίζονται πυρετωδώς και στόχος είναι να έχουν ηλεκτροδοτηθεί όλα τα νοικοκυριά έως το βράδυ ωστόσο, οι πολίτες διαμαρτύρονται πως δεν υπάρχει κάποιος να τους ενημερώσει από το ΔΕΔΔΗΕ για το πότε θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.

Χωρίς ρεύμα 20 μέτρα από την Μεσογείων

Στην Αγία Παρασκευή συγκεκριμένα, ένοικος πολυκατοικίας που το σπίτι της απέχει μόλις 20 μέτρα από την Μεσογείων μιλώντας το πρωί στο Open ανέφερε πως βρίσκονται χωρίς ρεύμα για πάνω από 40 ώρες.

«Συμπληρώσαμε 66 ώρες χωρίς ρεύμα και το κυριότερο, η ιδιαιτερότητα της δικής μας πολυκατοικίας είναι ότι έχει πέσει στην είσοδο το πεύκο και επίσης τα καλώδια της ΔΕΗ», ανέφερε αρχικά.

«Υπάρχουν καρκινοπαθείς, υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν καμία απολύτως πρόσβαση και ξέρετε εμείς είμαστε και συνηθισμένοι σε ακραίες τέτοιες θερμοκρασίες αλλά αυτό το πράγμα δεν υποφέρεται», τόνισε ακόμα.

Πιθανή η αποζημίωση σε όσους έμειναν χωρίς ρεύμα

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας ζώντας σε μια άλλη πραγματικότητα υποστήριξε πως «τα πράγματα δεν είναι τόσο ακραία όσο περιγράφονται. Ο συντονισμός μεταξύ ΔΕΔΔΗΕ και Δήμων ήταν καλός, γι΄ αυτό και μέσα σε 48 ώρες αποκαταστάθηκε το 95% των βλαβών». Υπογράμμισε επίσης, πως εξετάζεται αν θα μπορέσει να δοθεί κάποιου είδους αποζημίωση σε  αυτούς που έχουν ταλαιπωρηθεί από την διακοπή ηλεκτροδότησης.

Παράλληλα, υποστήριξε πως «η αντιμετώπιση βλαβών από τον ΔΕΔΔΗΕ έχει γίνει πολύ καλύτερα από την προηγούμενη κακοκαιρία. Από τις 200.000 διακοπές ρεύματος την Δευτέρα, έχουμε πέσει, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, σε λιγότερα από 1.000 νοικοκυριά που δεν έχουν ρεύμα. Αυτό για μας σημαίνει ότι δεν έχει πάρει ρεύμα κανένα σπίτι. Βέβαια, η ταλαιπωρία είναι πολύ μεγάλη για τους ανθρώπους που έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό. Μέχρι το μεσημέρι πιστεύουμε ότι το πρόβλημα θα έχει λυθεί παντού και η ηλεκτροδότηση θα έχει αποκατασταθεί».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί