Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου: Οργανωμένο σχέδιο για να περάσει η εκπαίδευση σε χέρια ιδιωτών

Ανακοίνωση με αφορμή τις δηλώσεις της Υφυπουργού τουρισμού σε τοπικό μέσο της Κρήτης, για την Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στου Κοκκίνη Χάνι , εξέδωσε το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωση αναφέρει:

Δυστυχώς μετά και τις δηλώσεις της Υφυπουργού  Τουρισμού κας. Ζαχαράκη που αφορούν την Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στου Κοκκίνη Χάνι θεωρούμε  ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο σε εξέλιξη για να περάσει η εκπαίδευση σε χέρια ιδιωτών.

Το αποδεικνύει η υποβάθμιση και απαξίωση της εκπαίδευσης με ελλείψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού που είναι απαραίτητο για την σωστή λειτουργία της σχολής καθώς και η χρόνια αδιαφορία για την συντήρηση του κτηρίου που αυτή την στιγμή έχει κριθεί ακατάλληλο για την στέγαση των σπουδαστών και του εκπαιδευτικού προσωπικού και είναι προφανώς και το σοβαρότερο πρόβλημα.

Σαν Σωματείο έχουμε επανειλημμένα αναδείξει και επισημάνει με έγγραφά μας στο Υπουργείο Τουρισμού, στον Περιφερειάρχη αλλά και σε τουριστικούς φορείς, την αναγκαιότητα αναβάθμισης της τουριστικής εκπαίδευσης οπωσδήποτε όμως λύνοντας και το κτηριακό.

Ζητάμε άμεση συστράτευση όλων των φορέων του τουρισμού, Βουλευτών, τοπικής αυτοδιοίκησης, Περιφέρειας, με αίτημα την άμεση αποκατάσταση των ζημιών του κτηρίου και τη συνέχιση λειτουργίας της Σχολής υπό δημόσιο χαρακτήρα.

Υ.Γ. Την υποβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης αποδεικνύει και το γεγονός ότι 27 Ιανουαρίου και ακόμα δεν έχει γίνει η ανάρτηση των αποτελεσμάτων των επιτυχόντων για τη Σχολή Μετεκπαίδευσης!!!

Εμείς ρωτάμε τους αρμόδιους πότε θα αναρτηθούν οι τελικοί πίνακες επιτυχόντων και πότε η προκήρυξη για τους εκπαιδευτές; Πότε θα αρχίσουν να λειτουργούν τα τμήματα Μετεκπαίδευσης για τους εργαζόμενους;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί