Καταγγελία Φίλη: Τηλεφωνήματα εκφοβισμού από το Υπουργείο σε διευθυντές σχολείων για την τηλεκπαίδευση

Ο τομεάρχης Παιδείας του Νίκου Φίλη με δήλωση του καταγγέλλει ότι έχει δεχτεί τηλεφωνήματα από διευθυντές σχολείων της χώρας που του αναφέρουν ότι δέχονται εκφοβισμούς και απειλές από τον Γενικό Γραμματέα Παιδείας για την τηλεκπαίδευση. 

Συγκεκριμένα ο κ. Φίλης στην δήλωση του καταγγέλλει τα όσα του ανέφεραν για τους εκφοβισμούς και στην συνέχεια επισημαίνει τους λόγους για τους οποίους είναι δύσκολη η εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης βάσει των συνθηκών που έχουν προκληθεί από την κακοκαιρία. 

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Φίλη

«Λαμβάνω πολλά μηνύματα ότι ο Γ.Γ. του υπ. Παιδείας, τηλεφωνεί (!) σε διευθυντές σχολείων, ακόμα και δημοτικών, εκφοβίζοντάς τους για την τηλεκπαίδευση. Εντολές φυσικά εκτελεί. Αλλά η δουλειά του είναι άλλη, να σχεδιάζει και να επιβλέπει, όχι να κάνει τέτοια τηλεφωνήματα. Εκπαιδευτικός ο ίδιος, έχει στο νου του ότι σε πολλά σπίτια συναδέλφων του, γενικώς και πολύ περισσότερο αυτές τις μέρες, μπορεί να μην υπάρχουν οι προϋποθέσεις;

Γνωρίζει ότι οι Ομοσπονδίες έχουν καλέσει τους εκπαιδευτικούς να παρέχουν τηλεκπαίδευση μόνο από το σχολείο; Γνωρίζει ότι χρειάζεται σχέδιο ώστε η τηλεκπαίδευση να μην είναι απόφαση της στιγμής, αλλά μια καλά μελετημένη εκπαιδευτική διαδικασία, που δεν θα γίνεται με την πρώτη κατάληψη ή τον πρώτο χιονιά, αλλά όταν προκύπτουν μακροχρόνιες ανάγκες; Με ικανή ψηφιακή υποδομή και εξοπλισμό στα σχολεία, με τους εκπαιδευτικούς επιμορφωμένους στη μέθοδο, με ψηφιακά μαθήματα κατάλληλα διαμορφωμένα και αναρτημένα, και όχι μια δήθεν μεταφορά της τάξης στην οθόνη;

Τίποτα δεν έχει γίνει εδώ και δυο χρόνια. Κακώς.

Το δημόσιο σχολείο μπορεί να λειτουργήσει όταν το υπουργείο απολαμβάνει το σεβασμό των εκπαιδευτικών. Δυστυχώς, αυτό το σεβασμό το υπουργείο τον έχει απωλέσει πλήρως, 100%. Ας προσέξουν λοιπόν, γιατί η κατάσταση θα τους “καταπιεί”».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί