Ενημέρωση κτηνοτρόφων Δήμου Οροπεδίου για ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο από την τελευταία κακοκαιρία

Γνωστοποιείται σημερινή ενημέρωση του ΕΛΓΑ προς τον Δήμο Οροπεδίου σχετικά με ζημιές από χιονόπτωση στο ζωικό κεφάλαιο.

«Λόγω φόρτου εργασίας στο Υπ/μα Ηρακλείου οι παραγωγοί που έχουν υποστεί απώλειες ζωικού κεφαλαίου από την χιονόπτωση στις 24-26/1/2022 δύναται να απευθύνονται στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ  με καταληκτική προθεσμία το πέρας του ωραρίου την 31/1/2022 για την αναγγελία της ζημιάς.

Υπενθυμίζεται ότι  «χιόνι» ως  κίνδυνος που καλύπτεται  από τον κανονισμό ασφάλισης ζωικού κεφαλαίου θεωρείται η χιονόπτωση που δημιουργεί στρώμα χιονιού το οποίο λόγω ύψους, βάρους και διάρκεια παραμονής προκαλεί πτώση των εγκαταστάσεων στέγασης των ζώων ή αντικειμενική αδυναμία προσπέλασης στον χώρο σταυλισμού (για παροχή τροφής, νερού και θέρμανσης) ή απροσδόκητη ακινητοποίηση των ζώων στην ύπαιθρο με συνέπεια της ζημιάς στο ζωικό κεφάλαιο.

Συνέπεια  του παραπάνω γίνεται κατανοητό ότι καλύπτονται ζώα που βρίσκονται σε σταυλικές εγκαταστάσεις (εντός ή πέριξ αυτών)».

Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου ενημερώνει όσους κτηνοτρόφους επλήγησαν να επικοινωνούν, είτε απευθείας στο κινητό τηλέφωνο της υπεύθυνης του Δήμου για δηλώσεις ΕΛΓΑ, είτε στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου 2844-340140.

Παράλληλα ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης έχει αιτηθεί προς τον ΕΛΓΑ, παράταση της καταληκτικής προθεσμίας και πέραν της 31ης Ιανουαρίου 2022,  λόγω της αδυναμίας πρόσβασης στα ποιμνιοστάσια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί