Η αμήχανη αντίδραση της κυβέρνησης στην πρόταση μομφής που κατέθεσε ο Αλ. Τσίπρας

Την αμηχανία της κυβέρνησης απέναντι στην πρόταση μομφής που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν κατάφερε να κρύψει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που με μία λιτή δήλωση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών χαρακτήρισε «κίνηση εντυπωσιασμού» το αίτημα Τσίπρα, αποφεύγοντας να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων για την καταστροφική διαχείριση της κακοκαιρίας, και άλλα ζητήματα.

Δείτε επίσης: «Δεν πάει άλλο, η κυβέρνηση πρέπει να φύγει»: Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ (Βίντεο)

Μπορεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να χαρακτήρισε ως «κίνηση εντυπωσιασμού, απολύτως προβλέψιμη» την πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή λίγα λεπτά πριν την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, όμως κατά τις πρώτες αντιδράσεις της κυβέρνησης, ο αιφνιδιασμός ήταν πρόδηλος.

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που καθυστέρησε αισθητά εξαιτίας της τοποθέτησης του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, ο Γιάννης Οικονόμου προχώρησε σε μία λιτή δήλωση, επιχειρώντας να παρουσιάσει την πρόταση μομφής ως ευκαιρία της κυβέρνησης για μία συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, κατά την οποία «οι πολίτες θα έχουν άλλη μία ευκαιρία, να ακούσουν για την οικονομία, για τη θωράκιση της χώρας, για την υγεία, για το Κράτος Δικαίου, για το ψηφιακό μετασχηματισμό, για την ασφάλεια, για τη διαχείριση κρίσεων και για πολλά ακόμα».

Κατά την κυβέρνηση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέλαβε αυτή την πρωτοβουλία, «βλέποντας την πολιτική του απήχηση να φθίνει και το πολιτικό μέλλον του χώρου του να είναι αμφίβολο».

Στη συνέχεια ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να δώσει απαντήσεις σε μία σειρά από ζητήματα, με πρόφαση την τριήμερη συζήτηση που θα ακολουθήσει στη Βουλή, όπου «όλες οι απαντήσεις θα δοθούν εκεί». Σε αυτό το πλαίσιο, άφησε αναπάντητες τις μομφές του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη κατά της κυβέρνησης, απέφυγε να καλύψει επαρκώς τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη κάνοντας λόγο για διαδικασίες και «βελτιώσεις», απέφυγε να απαντήσει και για την «προσωποποίηση ευθυνών» κατά την καταστροφική διαχείριση, ενώ δεν έδωσε απάντηση ούτε στο ερώτημα για το «ποιες αλλαγές θα πραγματοποιήσει η κυβέρνηση» στην Πολιτική Προστασία. Αναπάντητη άφησε και την αναφορά του Αλ. Τσίπρα για «καθεστώς Μητσοτάκη».

Σε ερώτηση του documentonews.gr για τα νέα γραπτά μηνύματα που έδωσε στη δημοσιότητα την περασμένη Δευτέρα ο υπόδικος Μένιος Φουρθιώτης, όπου ο Γιώργος Γεραπετρίτης εμφανίζεται να δίνει πληροφορίες στον τηλεπαρουσιαστή για νομοσχέδιο που τον αφορά και να κάνει λόγο για «δεσμεύσεις» τριών υπουργών, ο Γ. Οικονόμου επέμεινε πως οι εξηγήσεις που έδωσε την περασμένη Κυριακή ο υπουργός Επικρατείας είναι «απολύτως σαφείς». Πρόσθεσε δε πως «τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για να ασχολούμαστε με τον κύριο Φουρθιώτη».

Για τις αποζημιώσεις της Αττικής Οδού προς τους εγκλωβισμένους πολίτες, ανέφερε πως θα ληφθούν αποφάσεις από το υπουργείο Υποδομών, αναφερόμενος και σε σχετική έρευνα που διέταξε ο υπουργός Καραμανλής. Για τα τουλάχιστον 200.000 σπίτια που έμειναν χωρίς ρεύμα, αρκέστηκε στην αναφορά πως γίνονται προσπάθειες να αποκατασταθούν οι βλάβες. Σε ερώτηση για την πιθανότητα αποζημίωσης των πολιτών που έμειναν χωρίς ρεύμα, αρκέστηκε γενικόλογα να απαντήσει πως «θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την εταιρεία για το σχεδιασμό μηχανισμών που ενδεχομένως θα παρεμβαίνουν και θα αποζημιώνουν σε τέτοιους είδους περιπτώσεις».

Αναφορικά με την πανδημία, σε ερώτηση για πιθανή παράταση των μέτρων, έδειξε την Επιτροπή των Ειδικών που θα συνεδριάσει την Πέμπτη, «βλέποντας και τι αντίστοιχο πράττουν και άλλες χώρες στην Ευρώπη, οι οποίες κι αυτές η μία μετά την άλλη προχωρούν σε μία χαλάρωση των περιορισμών που είχαν επιβάλλει».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί