Ποια σχολεία της Κρήτης παραμένουν κλειστά σήμερα και ποια μέχρι και την Παρασκευή

Δείτε ποια σχολεία στο νησί θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα και την Παρασκευή.

Κλειστά μέχρι και την Παρασκευή τα σχολεία στους δήμους Αμαρίου και Αγ. Βασιλείου – Μέχρι και την Πέμπτη στο δήμο Μυλοποτάμου

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Δήμου Αμαρίου και Αγίου Βασιλείου την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022.

Η απόφαση για το Αμάρι ανακοινώθηκε από τον Δήμαρχο Αμαρίου κ. Παντελή Μουρτζανό για την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας λόγω παράτασης των δυσμενών καιρικών φαινομένων και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Στην ανακοίνωση του δήμου Αγίου Βασιλείου τονίζεται πως “Συνεκτιμώντας τα δεδομένα και τις τρέχουσες συνθήκες, αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των σχολείων του Δήμου Αγίου Βασιλείου για την Πέμπτη 27/1 και Παρασκευή 28/1.
Σχετικό ενημερωτικό SMS θα αποσταλεί στους γονείς των μαθητών μας”

Eπίσης, με απόφαση του Δημάρχου Μυλοποτάμου κ. Δημητρίου Κόκκινου τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που λειτουργούν σε όλη την περιφέρεια του Δήμου Μυλοποτάμου, θα παραμείνουν κλειστά και την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022.
Για την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2002 θα εκδοθεί νεότερη απόφαση ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Κλειστά και την Πέμπτη τα σχολεία στον Δήμο Γόρτυνας

Με απόφαση του Δημάρχου Γόρτυνας, Λευτέρη Κοκολάκη, λόγω του παγετού και της ολισθηρότητας των δρόμων, που καθιστούν επικίνδυνη την μετακίνηση οχημάτων και πεζών και συνεκτιμώντας την ανάγκη τήρησης των μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του SARS-CoV2, που απαιτεί την διεξαγωγή μαθημάτων με ανοικτά παράθυρα σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, όλα τα σχολεία του Δήμου Γόρτυνας (Βρεφικός, Παιδικοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια,) θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 27/1/2022.
Η απόφαση ελήφθη με γνώμονα την πρόληψη ατυχημάτων και την προστασία των παιδιών και όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Κλειστά και την Πέμπτη τα σχολεία και οι απομακρυσμένοι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου, δια της αρμόδιας Αντιδημάρχου Παιδείας Στέλας Καλογεράκη – Αρχοντάκη και με την σύμφωνη γνώμη των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, αποφασίζει την παράταση της αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου έως την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022, εξαιτίας των προβλεπόμενων χαμηλών θερμοκρασιών και των προβλημάτων που δημιουργούνται στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή της διασποράς του Covid – 19. 

Σχετικά με την λειτουργία των παιδικών σταθμών διευκρινίζεται ότι θα παραμείνουν κλειστοί την Πέμπτη  οι απομακρυσμένοι Παιδικοί Σταθμοί  για προληπτικούς λόγους ασφάλειας, λόγω της έντονης κακοκαιρίας.  Συγκεκριμένα κλειστοί θα παραμείνουν οι Σταθμοί στις περιοχές: 

  • Παλιανή 
  • Ασίτες 
  • Δαφνές 
  • Κυπαρίσσι 
  • Πανεπιστήμιο 

Κλειστές και την Πέμπτη οι σχολικές μονάδες του Δήμου Μινώα Πεδιάδας

     Αξιολογώντας εκ νέου την κατάσταση και παρακολουθώντας την εξέλιξη της κακοκαιρίας και των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας (έντονο ψύχος, χιονόπτωση και παγετός) σε συνδυασμό με την επικινδυνότητα/ολισθηρότητα των δημοτικών και περιφερειακών οδικών αρτηριών, ως συνέπεια των χιονοπτώσεων που έλαβαν χώρα από τις 23/01/2022 έως και τις 26/01/2022, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης, αποφασίζει να παραταθεί και την Πέμπτη 27/01/2022, η αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Μαλεβιζίου την Πέμπτη

Με απόφαση του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα κλειστά θα παραμείνουν αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Μαλεβίζι, καθώς και οι δημοτικοί και ιδιωτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Η απόφαση λήφθηκε λόγω των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να επικρατήσουν και της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με την κακοκαιρία «Ελπίς». Η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων γίνεται προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών κατά τη μετακίνηση τους, η αποφυγή ατυχημάτων και η αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού COVID19, λόγω της δυσκολίας εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Παρακαλούνται οι διευθύνσεις των σχολείων να λάβουν υπόψη τους την ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με το αν η εκπαιδευτική διαδικασία πραγματοποιηθεί μέσω της τηλεκπαίδευσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί