Βγήκαν τα «μαχαίρια» για το φιάσκο της Αττικής Οδού – Η κυβέρνηση τα ρίχνει στην εταιρία και η εταιρία στην κυβέρνηση

Σε διαξιφισμούς πάνω από το φιάσκο της Αττικής Οδού, επιδίδονται κυβέρνηση και παραχωρησιούχος την ίδια ώρα που χιλιάδες αυτοκίνητα παραμένουν εγκλωβισμένα και ο βασικός αυτοκινητόδρομος του Λεκανοπεδίου για δεύτερο 24ωρο είναι εκτός λειτουργίας.

Δείτε επίσης: Κάτω από τα χιόνια της κακοκαιρίας θάφτηκε το επιτελικό κράτος – Οργή από τους πολίτες, εγκλωβισμένοι για ώρες στους δρόμους

Ο διευθυντής κυκλοφορίας της Αττικής οδού, Φάνης Παπαδημητρίου, απάντησε στην επίθεση που δέχθηκε η εταιρεία από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υποστηρίζοντας ότι στην σύσκεψη που έγινε τις προηγούμενες ημέρες για την κακοκαιρία «Ελπίδα» ζήτησαν να απαγορευτεί από την Κυριακή η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων, πρόταση που δεν έγινε δεκτή.

Μάλιστα, μιλώντας στο Mega, υποστήριξε ότι στην περσινή κακοκαιρία «Μήδεια», η απόφαση για την απαγόρευση της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων έγινε μια ημέρα πριν ξεσπάσει η χιονόπτωση, με αποτέλεσμα να μην υπάρξουν προβλήματα.

Ο Φάνης Παπαδημητρίου, δεν έπεισε βέβαια, καθώς είπε το αμίμητο «εάν τον έχεις τον δρόμο, δεν τον κλείνεις» θέλοντας ατυχώς να υποστηρίξει ότι ο παραχωρησιούχος μπορούσε να κρατήσει το δρόμο ανοικτό και απέδωσε το χάος στον πολύ μεγάλο αριθμό των αυτοκινήτων και στο γεγονός ότι δίπλωσαν νταλίκες.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, που χθες έσπευσε να αποδώσει την ευθύνη για το χάος στην εταιρεία χωρίς να αναλάβει καμιά ευθύνη ως κυβέρνηση, απάντησε στον διευθυντή κυκλοφορία της Αττικής οδού, υποστηρίζοντας ότι μόνο μια σύγκριση με το τι συνέβη στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, είναι αρκετή για να αναδειχθούν οι ευθύνες της εταιρείας.

Θλιβεροί και οι δυο, αρνούνται επί της ουσίας να αναλάβουν οποιαδήποτε ευθύνη για την πρωτοφανή ταλαιπωρία πάνω από 5.000 πολιτών και το πρωτοφανές φιάσκο με τη διακοπή λειτουργίας του βασικού αυτοκινητόδρομου του Λεκανοπεδίου μετά από μια προαναγγελθείσα, εδώ και ημέρες και μάλιστα μετ’ επιτάσεως, κακοκαιρία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί