Σύλλογος Γονέων 54ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου: Δεν αποδεχόμαστε την τηλεκπαίδευση “δια πάσα νόσο”!

Με αφορμή τις ακραίες καιρικές συνθήκες και το σοβαρό ενδεχόμενο να αξιοποιηθεί η τηλεκπαίδευση ως φάρμακο “δια πάσα νόσο”, το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 54ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Δεν αποδεχόμαστε την τηλεκπαίδευση “δια πάσα νόσο”!

Στεκόμαστε δίπλα στους εκπαιδευτικούς για την ουσιαστική διασφάλιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας σε ασφαλή σχολεία!

                Μετά το επικίνδυνο άνοιγμα των σχολείων εν μέσω δεκάδων χιλιάδων κρουσμάτων Covid, μετά τα ελλιπέστατα μέτρα ασφαλείας και την πολιτική του ενός παραπάνω self test στα σχολεία , τα παιδιά μας και όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας έρχονται αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις της σφοδρής κακοκαιρίας, που πλήττει όλη τη χώρα!

                Προφανώς με αυτές τις καιρικές συνθήκες δεν είναι ασφαλές να λειτουργούν τα σχολεία. Ωστόσο η κυβέρνηση δεν μπορεί να επικαλείται την τηλεκπαίδευση για να δίνει την εικόνα της κανονικότητας του κράτους και των μηχανισμών του! Ενώ την ίδια στιγμή καμία μέριμνα δεν έδειξε για ειδικές άδειες απουσίας από τις δουλειές μας, ειδικά χτες Δευτέρα!

                Λες και ως δια μαγείας αντιμετωπίστηκαν όλα τα προβλήματα που αναδείχτηκαν το διάστημα των κλειστών σχολείων λόγω πανδημίας με την αδυναμία πρόσβασης εκπαιδευτικών και μαθητών σε τεχνικά μέσα, για την πραγματοποίηση της τηλεκπαίδευσης! Αλήθεια τι θα γίνει με τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους μαθητές που δε διαθέτουν τεχνολογικό εξοπλισμό στα σπίτια τους, εκείνους τους εκπαιδευτικούς  που δικαίως επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τον εξοπλισμό των σχολικών μονάδων για την τηλεκπαίδευση, που όμως δεν επαρκεί;

                Μας εξοργίζει το σκεπτικό της κυβερνητικής απόφασης γιατί αποτελεί και μια ψυχολογική προετοιμασία για το ενδεχόμενο επαναφοράς της τηλεκπαίδευσης λόγω πανδημίας, παρά τα τεράστια προβλήματα που έχει συσσωρεύσει στα παιδιά μας. Κι ενώ την ίδια στιγμή καθόλου δεν ακούει τα συλλογικά όργανα των γονιών και των εκπαιδευτικών ώστε να πάρει ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, όπως να  μειώσει τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη, να προσλάβει επιπλέον εργαζόμενους για την καθαριότητα των σχολείων, να προσλάβει έγκαιρα τους απαιτούμενους εκπαιδευτικούς κτλ! Χαρακτηριστικά το Δ3 τμήμα του σχολείου μας έκλεισε για τουλάχιστον 8 μέρες, πριν την κακοκαιρία και αμέσως μετά το άνοιγμα των σχολείων, επειδή υπουργείο, περιφερειακή και πρωτοβάθμια Εκπαίδευση δεν εξασφάλισαν τους απαιτούμενους εκπαιδευτικούς δε περίπτωση νόσησης των συναδέλφων τους!

                                Ως Σύλλογος Γονέων του 54ου Δημοτικού Σχολείου Δ.Ηρακλείου στεκόμαστε δίπλα στους εκπαιδευτικούς των παιδιών μας για το θέμα της τηλεκπαίδευσης. Στηρίζουμε το δίκαιο αίτημά τους για διενέργεια εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μόνο εφόσον τους παρασχεθούν τα  απαραίτητα τεχνικά μέσα από τον χώρο του σχολείου και βεβαίως εφόσον έχει εξασφαλιστεί η ασφαλής πρόσβασή τους στον χώρο δουλειάς τους. Η έλλειψη ή η αδυναμία χρήσης τεχνολογικών προσωπικών μέσων σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να οδηγήσει σε κανενός είδους «κυρώσεις» στους εκπαιδευτικούς των παιδιών μας !

                Δίχως καμία μέριμνα για τεχνολογικό εξοπλισμό για τα σχολεία, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, όλο το διάστημα της πανδημίας, που  εκπαιδευτικοί και  μαθητές προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή τη μαθησιακή διαδικασία μέσα από  μια τηλεκπαίδευση που δέχτηκε «κόκκινη κάρτα» από την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, στις οδηγίες της οποίας το υπουργείο  ακόμα δεν έχει συμμορφωθεί πλήρως, απαιτεί με εντολές της τελευταίας στιγμής να δημιουργηθεί μια ψευδής εικόνα ομαλότητας.

                Επιπλέον η αγωνία μας μεγαλώνει καθώς η κατάσταση, που διαμορφώνεται αυτές αλλά και τις επόμενες μέρες, είναι εκρηκτική εξαιτίας των κυβερνητικών οδηγιών  για «ανοιχτές πόρτες και παράθυρα» λόγω πανδημίας, σε συνδυασμό με την απαρχαιωμένη υποδομή και τα προβλήματα θέρμανσης που συχνά αντιμετωπίζει και το σχολικό συγκρότημα της π. Παιδαγωγικής Ακαδημίας, παρά τα επανειλημμένα αιτήματά μας προς το Δήμο Ηρακλείου!  

                Διεκδικούμε:

–  για τα παιδιά μας την ήρεμη διαμονή τους στο σπίτι τις μέρες της κακοκαιρίας.

– να διασφαλιστεί έκτακτη άδεια, με 100% αποζημίωση και αναδρομική ισχύ, στους γονείς για όσο διάστημα θα είναι κλειστά τα σχολεία των παιδιών τους, λόγω καιρικών συνθηκών.

– να εξασφαλιστεί με επάρκεια η θέρμανση των σχολείων για καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους ως τις 4μμ που ολοκληρώνεται το ολοήμερο.

–  να αποσύρει η κυβέρνηση όλες τις νομοθετικές διατάξεις που γενικεύουν την τηλεκπαίδευση εκτός πανδημίας και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας για ασφαλή σχολεία.

– Το υπουργείο και οι διευθύνσεις εκπαίδευσης οφείλουν να παρέχουν όλα τα τεχνολογικά μέσα σε συνθήκες τηλεκπαίδευσης σε όλους τους μαθητές και εντός της σχολικής μονάδας για όλους τους εκπαιδευτικούς.

Διαβάστε αναλυτικά στο site του Συλλόγου:
https://54dimotikoher.wordpress.com/2022/01/25/%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%b4%ce%b5%cf%87%cf%8c%ce%bc%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%84%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%b1%ce%af%ce%b4%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7-%ce%b4/

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί