Κρήτη: Δύο μέλη του πληρώματος στο νοσοκομείο μετά το ναυάγιο – Φόβοι για διαρροή καυσίμων (Βίντεο & φωτο)

Ανοικτά της παραλίας Δραπανιά παρέμενε το πρωί της Τρίτης το ναυαγισμένο πλοίο MANASSA ROSE, με φόβους να εκφράζονται για διαρροή καυσίμων, καθώς το πλοίο έχει σπάσει στα δύο.

Δείτε επίσης: Κρήτη: Πλοίο κόπηκε στα δύο – Το πλήρωμα βγήκε έξω με σωσίβια σχεδία

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Κισσάμου, Σπύρο Μαυροδημητράκη, ο πλοίαρχος ανέφερε πως οι δεξαμενές καυσίμων σφραγίστηκαν από το πλήρωμα πριν εγκαταλείψει το πλοίο, αλλά αυτό δεν αποτελεί εγγύηση, καθώς η κακοκαιρία συνεχίζεται και μπορεί να υπάρξει διαρροή.

Δύο μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Χανίων, με βαριά συμπτώματα υποθερμίας. Οι υπόλοιποι οκτώ που ήταν σε καλύτερη κατάσταση, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου. Το Λιμενικό αναμένεται να λάβει καταθέσεις, για να αποσαφηνιστεί τί ακριβώς προκάλεσε το ναυάγιο.

Το πλοίο προσάραξε περίπου στις 03:00 και ακολούθησε επιχείρηση διάσωσης, με τη συμμετοχή ανδρών του Λιμενικού από Χανιά και Καστέλι, αλλά και των εθελοντών ναυαγοσωστών που ειδοποιήθηκαν από τον Δήμο Κισσάμου και βρέθηκαν επίσης στο σημείο, σώζωντας μάλιστα έναν ναυαγό που δεν είχε καταφέρει να επιβιβαστεί στη σωστική λέμβο.

Στο άνω κατάστρωμα φαίνονται να υπάρχουν εκσκαφείς, ενώ το πλοίο φέρεται να μετέφερε σιδηρομεταλλεύματα. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από την Αλεξανδρέττα της Τουρκίας και είχε προορισμό τη Μισουράτα της Λιβύης.

Ο Δήμος Κισσάμου εξέδωσε ανακοίνωση:

“Η προσάραξη πλοίου στο κόλπο Κισσάμου και συγκεκριμένα στη παραλία του Δραπανιά προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση του Λιμενικού Σώματος νωρίς σήμερα το πρωί , το οποίο στη συνέχεια ενημέρωσε την Δημοτική Αρχή για το συμβάν.

Κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες και με την πολύτιμη συνδρομή  ναυαγοσωστών, εθελοντών, προσωπικού από το Κέντρο Υγείας Κισσάμου και μελών της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, πραγματοποιήθηκε επιτυχής επιχείρηση διάσωσης δέκα ναυαγών, εννέα εκ των οποίων είχαν καταφέρει να επιβιβαστούν σε σωστική λέμβο, ενώ ένας ναυαγός που βρισκόταν στην θάλασσα σώθηκε χάρη στην αυτοθυσία των ναυαγοσωστών που βρέθηκαν στο σημείο. Μετά την περισυλλογή τους, οι ναυτικοί διακομίστηκαν στο ΚΥ Κισσάμου, το οποίο βρισκόταν σε επιφυλακή,  όπου και  τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Μετά την αίσια έκβαση της διάσωσης των ναυτικών, το επόμενο μέλημα των αρχών είναι να τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο αντιμετώπισης πιθανού περιστατικού ρύπανσης.”

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

zarpanews.gr – Λεωνίδας Φιλικόζης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί