Στηρίζουν την πρόταση του Α. Τσίπρα για εκλογή προέδρου και ΚΕ από τη βάση

Υπέρ της πρότασης Τσίπρα για εκλογή ηγεσίας από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται η “Γέφυρα”, καθώς όπως αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση οι Σπύρος Δανέλλης, Αντώνης Λιάκος, Νίκος Μπίστης, Παναγιώτης Παναγιώτου, “η πρόταση ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις για ένα δημοκρατικό και συμμετοχικό κόμμα ενώ επιταχύνει την διεύρυνση και το μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία”.

Παράλληλα, αποδοκιμάζουν κάθε προσπάθεια “δαιμονοποίησης” της αντίθετης άποψης και προαναγγέλλουν την κατάθεση προτάσεων “ώστε να αποφευχθούν παθογένειες και πρακτικές του παρελθόντος και να διασφαλιστεί η διαφάνεια και αντιπροσωπευτικότητα στην εκλογή του κεντρικού οργάνου του κόμματος”.

Η κοινή δήλωση των Σπύρου Δανέλλη, Αντώνη Λιάκου, Νίκου Μπίστη και Παναγιώτη Παναγιώτου έχει ως εξής:

“Στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στηρίξαμε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για εκλογή ηγεσίας ( Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής) από τη βάση του κόμματος. Το σκεπτικό μας είναι ότι η πρόταση ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις για ένα δημοκρατικό και συμμετοχικό κόμμα ενώ επιταχύνει την διεύρυνση και το μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Σεβόμαστε την αντίθετη άποψη, αποδοκιμάζουμε κάθε προσπάθεια δαιμονοποίησης της και ζητάμε να πέσουν οι τόνοι . Στην πορεία προς το συνέδριο θα προτείνουμε πρόνοιες ώστε να αποφευχθούν παθογένειες και πρακτικές του παρελθόντος και να διασφαλιστεί η διαφάνεια και αντιπροσωπευτικότητα στην εκλογή του κεντρικού οργάνου του κόμματος.

Σπύρος Δανέλλης, Αντώνης Λιάκος, Νίκος Μπίστης , Παναγιώτης Παναγιώτου”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί