«Να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα Υγείας και Ασφάλειας για τους διανομείς φαγητού την περίοδο της κακοκαιρίας»

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την τήρηση των απαραίτητων μέτρων Υγείας και Ασφάλειας για τους διανομείς φαγητού την περίοδο της κακοκαιρίας ‘Ελπίδα’, προχώρησαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ηρακλείου Βαρδάκης Σωκράτης, Ηγουμενίδης Νίκος, Μαμουλάκης Χάρης, καταθέτοντας αναφορά, προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, την επιστολή του Σωματείου υπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού Ν. Ηρακλείου.

Το Σωματείο, λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε όλη τη χώρα και το μεγάλο κίνδυνο, που έχουν οι εργαζόμενοι διανομείς, καλούν τις επιχειρήσεις εστίασης να σταματήσουν τη διανομή τις ώρες εκδήλωσης των φαινόμενων. Οι  εργοδότες, στο πλαίσιο της υποχρέωσής τους, να λαμβάνουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, οφείλουν να εφοδιάσουν τους διανομείς άμεσα με τον κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας (κράνος, γάντια, αδιάβροχη στολή προστασίας, κ.λπ.), ώστε υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες, να διασφαλίζεται επαρκώς η υγεία και η ασφάλειά τους.

Αδιαμφισβήτητα, προέχει η προστασία των εργαζομένων διανομέων, κυρίως δε κατά τις ώρες που οι συνθήκες θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολες και οι εργοδότες θα πρέπει να μεριμνούν ώστε να μην θέτουν σε κίνδυνο τους εργαζόμενους τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, ειδικά υπό τις παρούσες καιρικές συνθήκες. 

Το συνδικάτο αιτείται άμεσα με οδηγία, το Υπουργείο να απαγορεύσει στους εργοδότες να απασχολήσουν διανομείς με μηχανάκι σε ακραίες καιρικές συνθήκες, χωρίς απώλεια του ημερομισθίου ή αντικατάσταση ημερών τακτικής άδειας, καθώς και να διενεργηθούν έλεγχοι με ευθύνη του υπουργείου και του ΣΕΠΕ, σχετικά με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων Υγείας και ασφάλειας.«Ζητάμε από τον αρμόδιο Υπουργό να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες σχετικά με την υλοποίηση των προτάσεων του Σωματείου υπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού Ν. Ηρακλείου καθώς πάντα και πολύ περισσότερο δε τις δύσκολες αυτές ώρες, θα πρέπει να προέχει η ασφάλεια κάθε εργαζόμενου», τονίζει ο κ. Βαρδάκης με αφορμή την κοινοβουλευτική παρέμβαση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί