Κλειστά τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ηρακλείου και την Τρίτη – Ποια σχολεία στην Κρήτη παραμένουν κλειστά

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα και αύριο, Τρίτη, σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης σε περιοχές της Κρήτης, λόγω της κακοκαιρίας.

Αναλυτικά:

Κλειστά τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει ότι με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη, όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου  θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των προβλημάτων που δημιουργούνται στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή της διασποράς του Covid – 19.

Κλειστοί θα παραμείνουν την Τρίτη και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί Ηρακλείου, με απόφαση του ΔΟΠΑΦΜΑΗ. 

 Κλειστά και την Τρίτη τα σχολεία στην Π.Ε Ηρακλείου

Την παράταση της προσωρινής αναστολής λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Ηρακλείου για αύριο Τρίτη, 25.01.2022,υπόγραψε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Συριγωνάκης.

Κλειστά τα σχολεία του Μαλεβιζίου

Με απόφαση του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα κλειστά θα παραμείνουν την Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου, όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Μαλεβίζι, καθώς και οι δημοτικοί και ιδιωτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.
Η απόφαση λήφθηκε λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που ήδη έχουν ξεκινήσει να εκδηλώνονται στην περιοχή και αναμένονται να ενταθούν τις επόμενες ημέρες στο πλαίσιο της κακοκαιρίας «Ελπίς», με κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τις πυκνές χιονοπτώσεις, σύμφωνα με το έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων γίνεται προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών, η αποφυγή ατυχημάτων και η αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού COVID19, λόγω της δυσκολίας εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Παρακαλούνται οι διευθύνσεις των σχολείων να λάβουν υπόψη τους την ενημέρωση που αναμένεται από το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με το αν η εκπαιδευτική διαδικασία πραγματοποιηθεί μέσω της τηλεκπαίδευσης.
Υπενθυμίζεται ότι το σύνολο του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαλεβιζίου βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη και επιχειρησιακή ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τυχόν προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας.

Στο δήμο Γόρτυνας

Με απόφαση του Δημάρχου Γόρτυνας, τα σχολεία όλων των βαθμίδων (Βρεφικός, Παιδικοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου, θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 25/1, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, για την προστασία των μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων.

Κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη τα σχολεία του Δ. Μινώα Πεδιάδας

Με απόφαση του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Μανώλη Φραγκάκη, κλειστά θα παραμείνουν και αύριο τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας.

    Η νέα απόφαση λήφθηκε για λόγους ασφαλείας, αφενός λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που ήδη επικρατούν -την ώρα που, αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία- αφετέρου εξαιτίας της αδυναμίας τήρησης των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας λόγω της πανδημίας.

    Για τη λειτουργία ή μη των σχολείων την Τετάρτη 25/1, αναμένονται νεότερες ανακοινώσεις.

Στην Κίσσαμο

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στη περιοχή του Ελους Κισσάμου Χανίων εξαιτίας της κακοκαιρίας όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Κισσάμου.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, με απόφαση του Δημάρχου κ. Μυλωνάκη η λειτουργία του Δημοτικού σχολείου και του Νηπιαγωγείου Έλους αναστέλλεται»

Ανώγεια

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά από τη Δευτέρα 24/1/2022 μέχρι νεότερης ανακοίνωσης από το Δήμο.

Στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (χιονοπτώσεις) στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης αποφάσισε για αύριο Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 το κλείσιμο των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στο δήμο, ενώ δεν θα λειτουργήσουν και οι παιδικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί. Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για την Τρίτη 25 Ιανουαρίου.

Κλειστά τα σχολεία για δυο ημέρες στα Χανιά

Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. Φ.400/20/23.01.2022 Απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Χανίων όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων θα παραμείνουν κλειστές τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Η απόφαση λήφθηκε δεδομένων των ακραίων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επικρατήσουν το προσεχές διήμερο σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων σύμφωνα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ και τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Η χιονόπτωση έχει αρχίσει από το πρωί σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των Χανίων. Οι χαμηλές θερμοκρασίες που ήδη επικρατούν συνιστούν απειλή για τις μετακινήσεις μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών προς και από τις σχολικές μονάδες ενώ καθιστούν αδύνατη την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων λόγω πανδημίας.

Σε περίπτωση ανάγκης παράτασης του μέτρου θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Επιπρόσθετα θέλουμε να εφιστήσουμε την προσοχή όσων μετακινούνται στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Χανίων, δεδομένου ότι το καιρικό φαινόμενο που είναι σε εξέλιξη χαρακτηρίζεται από έντονη μεταβλητότητα και εναλλαγή των συνθηκών σε πολύ λίγο χρόνο.

Ο οδηγός ενδέχεται ξαφνικά να βρεθεί αντιμέτωπος με συνθήκες παγετού, έντονης χιονόπτωσης ή χαλαζόπτωσης, καθώς και κατολισθήσεις πρανών.

Συνιστάται επομένως να πραγματοποιούνται μόνο οι αναγκαίες μετακινήσεις με χαμηλή ταχύτητα και αυξημένη προσοχή.

Κλειστά όλα τα σχολεία, Δευτέρα και Τρίτη, στο Δήμο Ιεράπετρας

Με απόφαση του Δημάρχου Ιεραπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη, κλειστές θα παραμείνουν τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 όλες οι Σχολικές Μονάδες της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα Ειδικά Σχολεία, καθώς και οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί σε όλη την έκταση του Δήμου Ιεραπετρας, καθώς και στη Δημοτική Ενότητα του Μακρύ Γιαλού λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν και της αδυναμίας να τηρηθούν τα πρωτόκολλα προστασίας για την covid 19.

Για τις επόμενες ημέρες εφιστάται η αυξημένη προσοχή των πολιτών και ο περιορισμός των άσκοπων μετακινήσεων. Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιεραπετρας παραμένει σε ετοιμότητα με στόχο πάντα την έγκαιρη παρέμβασή της.

Κλειστά τα σχολεία στο Ρέθυμνο

Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ρεθύμνης θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου, με απόφαση του δημάρχου, Γιώργου Μαρινάκη. Η απόφαση λήφθηκε δεδομένων των ακραίων καιρικών φαινομένων που θα επικρατήσουν το προσεχές διήμερο στο Ρέθυμνο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί