Ηράκλειο: Ζητούν να απαγορευτεί άμεσα η διανομή με μηχανάκι στις ακραίες καιρικές συνθήκες

Να απαγορευτεί άμεσα η διανομή με μηχανάκι στις ακραίες καιρικές συνθήκες ζητά με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Επισιτισμού – Τουρισμού Ν. Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

Ήδη από την Κυριακή η θερμοκρασία στο Ηράκλειο κυμάνθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα, με έντονα καιρικά φαινόμενα, μέχρι και χίονι στην πόλη του Ηρακλείου, ενώ και τις επόμενες μέρες η κατάσταση θα είναι αντίστοιχη. Οι εργαζόμενοι διανομείς με μηχανάκι, βρίσκονται εκτεθειμένοι σε πραγματικά εγκληματικές συνθήκες δουλειάς, λόγω του ότι ακόμα δεν υπάρχει συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση που να αντιμετωπίζει το σοβαρό ζήτημα με ευθύνη του Υπουργείου και της κυβέρνησης συνολικά.

Όλες οι μεγάλες αλυσίδες εστίασης, οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες διανομής φαγητού δεν μπορούν να συνεχίσουν κανονικά και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση την διανομή, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο τους συναδέλφους διανομείς οι οποίοι καλούνται να οδηγούν μέσα σε αντίξοες συνθήκες χιονιά.

Πριν σακατευτούν ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι διανομείς απαιτούμε από το Υπουργείο Εργασίας και τους εργοδότες να πάρουν άμεσα μέτρα μπροστά στις ακραίες καιρικές συνθήκες. Συντονίζουμε τον αγώνα μας με τα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία σε όλη την Ελλάδα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Άμεσα με νέα οδηγία αντίστοιχη της προηγούμενης, το Υπουργείο να απαγορεύσει στους εργοδότες να απασχολήσουν διανομείς με μηχανάκι σε ακραίες καιρικές συνθήκες χωρίς απώλεια του ημερομίσθιου ή αντικατάσταση ημερών τακτικής αδείας.
  • Άμεσα να διενεργηθούν έλεγχοι με ευθύνη του Υπουργείου και του ΣΕΠΕ, σχετικά με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων Υγείας και ασφάλειας.
  • Ένταξη των διανομέων, μαγείρων, καμαριέρων στα ΒΑΕ με επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, επαναφορά σερβιτόρων στα Βαρέα.
  • Διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί