«Έγιναν μόδα πλέον οι καταγγελίες βιασμού»: Προκαλεί ο δικηγόρος του ιερέα που βίασε ανήλικη

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την υπόθεση βιασμού ανήλικης από ιερέα στα Πατήσια. Μάλιστα οι δηλώσεις που προκαλούν το κοινό αίσθημα παραχώρησε  στο Mega ο δικηγόρος του ιερέα.

«Έγιναν μόδα πλέον οι καταγγελίες βιασμού»

«Για να υφίσταται βιασμός νομικά θα πρέπει να υπάρχουν δύο στοιχεία: την ιατροδικαστική εξέταση και εκτός από τη σωματική απειλή για την ακεραιότητά της θα πρέπει να έχει την απειλή της ζωής της να εξαναγαστεί να έρθει σε συνουσία με τον ιερέα. Δεν υπάρχει κανένα ντοκουμέντο, κανένα φωτογραφικό υλικό που να στοιχειοθετεί μία επαφή με τον ιερέα», είπε τονίζοντας πως δεν υπάρχουν ντοκουμέντα και αποδεικτικά μέσα για να αποδειχτεί το έγκλημα του βιασμού.», είπε αρχικά ο δικηγόρος του ιερέα, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος μάλιστα είπε χαρακτηριστικά ότι οι καταγγελίες έχουν γίνει της… μόδας μετά την υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου και όλες τις καταγγελίες που ακολούθησαν μετά από εκείνη.

«Έχουμε το εξής παράδοξο: Έχουμε μία καταγγελία και κανένα αποδεικτικό μέσο, κανένα μήνυμα. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι της είχε στείλει σε φωτογραφία τα γεννητικά όργανα του. Γιατί δεν κράτησε αυτά τα στοιχεία να τα παραθέσει στον ανακριτή για να αποδείξει ότι ο ιερέας είναι ένα τέρας;  Ο ιερέας αρνείται τις κατηγορίες, γιατί δεν υπάρχουν αποδείξεις. Μήπως εάν δεν υπάρχουν οι αποδείξεις να μην κατηγορούμε και να μην καταδικάζουμε έναν άνθρωπο; Έγινε μόδα πλέον να καταγγέλλουμε βιασμούς! Όταν τα κορίτσια υφίστανται ψυχολογική πίεση θα πρέπει να τα καταγγέλουν αμέσως, όχι να περιμένουν τρία ή τέσσερα ή πέντε χρόνια», είπε.

«Φρίκη όσα βίωσε το κορίτσι» λέει η δικηγόρος της

‘Αμεσα απάντησε στην ίδια εκπομπή, η δικηγόρος της 17χρονης, για τις απαράδεκτες δηλώσεις του  συναδέλφου της

«Ως νομικός, ως επιστήμονας και ως γυναίκα με θλίβει να ακούγονται απόψεις ότι οι καταγγελίες βιασμού είναι μόδα. Δεν θα αναφερθώ στη δικογραφία, γιατί με μόνο μία λέξη μπορεί να χαρακτηριστεί όσα βίωσε το κορίτσι: Φρίκη», δήλωσε η Γιάννα Παναγοπούλου στην εκπομπή

 Η ανήλικη σοκάρει με τις συγκλονιστικές λεπτομέρειες που έδωσε για τις ερωτικές πράξεις με τον ρασοφόρο
 

Χαρακτηριστικά αναφέρει μεταξύ άλλων η ανήλικη κοπέλα: «Η αλήθεια είναι ότι έκλαιγα σχεδόν κάθε μέρα από το φόβο μου. Δεν ήξερα τι να κάνω. Ήθελα κάτι να κάνω αλλά φοβόμουνα πάρα πολύ. Φοβόμουνα πάρα πολύ. Ήμουν διαλυμένη. Ένιωσα ότι αυτός ο άνθρωπος δεν βίασε απλά το σώμα μου, αλλά βίασε την ψυχή μου».

«Είναι αθώος, όλα είναι ψέματα»

Η σύζυγος του ιερέα ισχυρίζεται ότι ο 37χρονος είναι αθώος και όσα καταγγέλλει η ανήλικη είναι ψέματα.

«Είναι αθώος. Δεν έχει κάνει τίποτα. Όλα αυτά που ισχυρίζεται είναι ψέματα και θα αποδειχτούν», είπε και πρόσθεσε πως η μήνυση εναντίον του έγινε επειδή είχαν θέμα μαζί τους, όταν η γυναίκα του ιερέα αναγκάστηκε να φύγει από τη δουλειά λόγω της εγκυμοσύνης της. Στη δουλειά, ισχυρίζεται η γυναίκα, την έβαλε η θεία της ανήλικης και θεωρεί πως με το να φύγει το πήραν ως προσβολή.

Η σύζυγος του ιερέα διαψεύδει ότι έμπαιναν κορίτσια μέσα στο σπίτι τους ή ότι ο σύζυγός της τα χρημάτιζε.

«Είναι αθώος και θα το λέω μέχρι τέλος. Το διάστημα που λέει το κορίτσι, από τον Δεκέμβριο του 2019 μέχρι τον Μάιο του 2020, τα κατηχητικά ήταν κλειστά», είπε.

Ανατριχίλα από την κατάθεση της 16χρονης

Σε 17 σελίδες στην κατάθεσή της στους αξιωματικούς του Τμήματος Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, το 16χρονο κορίτσι που έπεσε θύμα βιασμού από τον 37χρονο ιερέα, περιέγραψε όλα όσα μαρτυρικά έζησε στα χέρια του.

«Η αλήθεια είναι ότι έκλαιγα σχεδόν κάθε μέρα από το φόβο μου. Ήθελα κάτι να κάνω αλλά φοβόμουν πάρα πολύ. Ήμουν διαλυμένη. Ένιωσα ότι αυτός ο άνθρωπος δε βίασε απλά το σώμα μου, αλλά βίασε την ψυχή μου».

«Νόμιζα πως ήμουν καταδικασμένη»

Για περισσότερα από δύο χρόνια η 16χρονη κρατούσε βαθιά κρυμμένα μέσα της όσα βίωσε στους χώρους του κατηχητικού της εκκλησίας στα Κάτω Πατησιά και στο αυτοκίνητο του 37χρονου ιερέα.

«Ήμουν πάρα πολύ φοβισμένη. Γιατί δεν είχα βρει τόσο καιρό τη δύναμη. Νόμιζα πως ήμουν καταδικασμένη σε αυτό το πράγμα και ότι αυτό θα με κυνηγάει για όλη μου τη ζωή, αλλά σκέφτηκα ότι δεν μπορούσα άλλο, όλο αυτό τον πόνο, όλο αυτό τον φόβο και έτσι ήρθα να το καταγγείλω».

»Έχω αρχίσει να νιώθω πάρα πολύ δυνατή και να δίνω δύναμη στον εαυτό μου για να καταφέρω να τιμωρήσω, όχι να τιμωρήσω δεν είναι ωραία έκφραση αυτό που λέω, να πάθει σε εισαγωγικά αυτός ο άνθρωπος αυτό που πρέπει γιατί με βίασε. Με βίασε, με βίασε ενώ δεν το ήθελα. Δεν το ήθελα αυτό το πράγμα».

«Μου έκανε μεγάλο κακό»

Το μαρτύριο της 16χρονης σήμερα κοπέλας ήταν καθημερινό, καθώς έβλεπε συνεχώς τον 37χρονο να κυκλοφορεί ελεύθερος, ενώ σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας του Ανηλίκων, είχε λιποθυμικά επεισόδια όταν συναντούσε τον κατηγορούμενο.

«Τον βλέπω σε καθημερινή βάση, μπορεί να περνάει με τη γυναίκα του με τα παιδιά του και δεν μπορώ να τον βλέπω. Κάθε φορά είναι σαν να ζω τα ίδια πράγματα. Δεν μπορώ άλλο να τον βλέπω, να είναι ελεύθερος έξω λες και δεν έχει συμβεί τίποτα.

»Μου έχει κάνει τόσο μεγάλο κακό, τόσο μεγάλο κακό, που δε νομίζω να έχει καταλάβει τι κακό μου έχει προκαλέσει. Βίασε εμένα, βίασε το κορμί μου, βίασε την ψυχή μου, μου κατέστρεψε τη ζωή».

«Έβλεπα την ταινία & ξέσπασα σε λυγμούς»

Μια ταινία που είδε η 16χρονη το καλοκαίρι ήταν ο λόγος για να πάρει απόφαση να μιλήσει για τον βιασμό της.

«Σταμάτησα πια να πηγαίνω στο κατηχητικό… πήγαμε διακοπές τον Αύγουστο, όταν γυρίσαμε εγώ είχα σκεφτεί ότι ‘δε θα το πεις σε κανέναν αυτό που είχε γίνει, τελείωσε’. Δεν είναι κάτι σκέφτηκα, δεν θα το πεις σε κανένα γιατί θα σε σκοτώσει. Έτυχε να δω μία ταινία με βιασμό, και μου ήρθαν όλα αυτά τα σκηνικά στο νου και άρχισα να κλαίω με λυγμούς και τότε κατάλαβα ότι κάτι έπρεπε να κάνω.

»Πήγα την επόμενη ημέρα στην κολλητή μου και της λέω ‘πρέπει να σου πω κάτι που έχει γίνει’. Και μου λέει ‘πες μου τι έχει γίνει;’. Είχε μείνει άναυδη και άρχισα να της λέω ότι ‘ξέρεις με τον παππά…’, μου λέει ‘τι έγινε με τον παππά;’, Της λέω ‘με βίασε’».

Το αρρωστημένο παιχνίδι του «παπά»

Με βάση τη δικογραφία, ο ιερέας στο πλαίσιο της εξομολόγησης τον Νοέμβριο του 2019 είπε στην 13χρονη τότε κοπέλα ότι θα παίξουν ένα παιχνίδι το οποίο αποτελείται από 10 βήματα και με πρόφαση αυτό πήρε το χέρι της και το ακούμπησε πάνω του.

Η πράξη του αυτή, όπως είπε το κορίτσι, της προκάλεσε έντονο φόβο με αποτέλεσμα να τρέμει.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί