ΕΔΕ για τη διαπόμπευση από τη διοίκηση του Βενιζελείου γιατρού – συγγενή του Π. Πολάκη

Ανακοίνωση της Ενωσης Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ηρακλείου για τη συνάντηση με Διοικήτρια 7ης ΥΠΕ, με αφορμή μια σειρά από προβλήματα. Ανάμεσα στα θέματα ήταν η δημόσια διαπόμπευση γιατρού του Βενιζελείου, που είναι συγγενής του πρώην υπουργού Παύλου Πολάκη. Η συγκεκριμένη γιατρός, μετά από διαρροές της διοίκησης του νοσοκομείου, στοχοποιήθηκε για κλοπή φαρμάκων μάλιστα σε ημέρα που η ίδια δεν εργαζόταν! Οι εκπρόσωποι των γιατρών του ΕΣΥ ζήτησαν να προστατευθεί η συνάδελφός τους και η διοικήτρια της ΥΠΕ ανακοίνωσε πως θα γίνει ΕΔΕ για τη διαπόμπευσή της.

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "MEGA f LIVE APXIKH WEB TV ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΔΕ για την ξαδέλφη του Παύλου Πολάκη στο Βενιζέλειο Βενιζ Νοσοκομείο f ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ NO OMEIO IPARAA ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΝΙΚΟ ٤ BENIZEAEIO ΠΑΝΑΝΕΙΟ ΠΑΝΑΝΕΙΟ 18.01.2022 21:12 Ενσωμάτωση Ένα περιστατικό αφαίρεσης ή κλοπής φαρμακευτικών σκευασμάτων από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου ερευνούν οι Αρχές. Το περιστατικό έγινε κατά τη διάρκεια της εφημερίας του νοσοκομείου και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση του νοσοκομείου διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, την επόμενη ημέρα Cookies"

Η ίδια η γιατρός – αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη έχει δηλώσει: «Τα ΜΜΕ μετέδωσαν και αναπαρήγαγαν (και μάλιστα το MEGA ονομαστικά) ότι η αναισθησιολόγος της πολύκροτης υπόθεσης κατηγορείται ότι ευθύνεται για την απώλεια δύο αμπουλών ναρκωτικής ουσίας από δημόσιο νοσοκομείο, σε χρόνο που εκείνη εφημέρευε.
Το καταπληκτικό είναι ότι πληροφορούμαι πως δ ε ν έ χ ε ι χ α θ ε ί τ ί π ο τ α α π ό τ ο ν ο σ ο κ ο μ ε ί ο.
Εκτός από τις συκοφαντίες, αυτοί οι ανεύθυνοι που τις διαρρέουν και αυτοί που τις αναμεταδίδουν καλό είναι να σκεφτούν τώρα τι θα πουν στο δικαστήριο.
Το καταπληκτικό είναι ότι στις 13/1 εγώ καν δεν εφημέρευα, είχα άδεια. Το Μega είπε ότι εφημέρευα μόνη μου εκείνη την ημέρα» 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Γιατρών ΅ΕΣΥ νομού Ηρακλείου:

Στις 21/1/22 και μετά από αίτημα του Δ.Σ. της ΕΓΕΣΥΝΗ πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. της Ένωσης καθώς και εκπροσώπων των τριμελών επιτροπών των δύο νοσοκομείων του νομού και των κέντρων υγείας με την Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ κ. Μπορμπουδάκη.

Στην Διοικήτρια τέθηκαν τα ακόλουθα θέματα:

  • Αδυναμία κάλυψης του πληθυσμού, από το προσωπικό των κέντρων υγείας κατά τις αργίες, για την ιχνηλάτηση Covid, την πραγματοποίηση εμβολιασμών και την ταυτόχρονη εξηπηρέτηση των εφημεριακών αναγκών. Ζητήθηκε η ενεργοποίηση κλιμακίου του ΕΟΔΔΥ για τις ημέρες των αργιών στην περιφέρεια του νομού έτσι ώστε να μπορούν οι γιατροί των κέντρων υγείας να καλύψουν απρόσκοπτα τις εφημεριακές τους υποχρεώσεις. 

Η Διοικήτρια αναγνώρισε το πρόβλημα και δήλωσε ότι ήδη κάνει προσπάθειες για να επιλυθεί

  • Επιδόθηκε επιστολή διαμαρτυρίας των ειδικευομένων του ΠαΓΝΗ, που περιγράφει τις άθλιες συνθήκες εκπαίδευσης, εργασίας και εργασιακού εκφοβισμού που υφίστανται, και δηλώθηκε η αμέριστη στήριξη της Ένωσης στα αιτήματα τους.

Η Διοικήτρια, τοποθετήθηκε αρχικά ότι πολλά από τα ζητήματα που αναφέρονται δεν είναι της αρμοδιότητάς της, αποφεύγοντας έτσι να δώσει διέξοδο στα προβλήματα υπερεφημέρευσης, χρωστούμενων αδειών, περικοπής ρεπό, «ετεροαπασχόλησης» γιατρών άσχετων ειδικοτήτων στις μονάδες κορονοϊού και τα εμβολιαστικά κέντρα κοκ. Ανέφερε ότι έχει ζητηθεί εξαίρεση ορισμένων ειδικοτήτων (π.χ. καρδιολόγων) από τη μετακίνηση των εφημερείων τους στον Οίκο Γιατρών (μακριά από τις κλινικές) του ΠΑΓΝΗ και μεταφορά λιστών ειδικευομένων από την περιφέρεια στην ΥΠΕ. Δεσμεύτηκε να παρέμβει, ώστε το πρόγραμμα εφημεριών των εμβολιαστικών κέντρων να είναι σε γνώση των ειδικευομένων από την αρχή του μήνα, έτσι ώστε να μην υπάρχει αιφνιδιασμός και ανατροπή στο πρόγραμμα ζωής και εργασίας τους, χωρίς ωστόσο να δεσμεύεται για απαλλαγή γιατρών άσχετων ειδικοτήτων από τον εμβολιασμό

  • Ζητήθηκε η επίλυση του προβλήματος εφημέρευσης του εργαστηριακού τομέα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, όπου δυο μόνο γιατροί καλούνται να καλύψουν εφημεριακά όλο τον μήνα, καθώς και το πρόβλημα της Παιδιατρικής του ίδιου νοσοκομείου, όπου λειτουργεί και εμβολιαστικό κέντρο, με υπέρβαση του ωραρίου και δουλειά επιπλέον αργίες εις βάρος της αντοχής των συναδέλφων και της σωστής λειτουργίας της εν λόγω κλινικής

Η Διοικήτρια δήλωσε ότι ήδη έχει δρομολογήσει λύσεις και για τα δύο προβλήματα με εξασφάλιση  γιατρών (από μετακινήσεις και επικουρικούς) που θα ενισχύσουν τα δυο αυτά τμήματα. 

  • Επισημάναμε το πρόβλημα της τεράστιας αναμονής στις λίστες χειρουργείου, που επιδεινώθηκε με τη μείωση των χειρουργικών κρεβατιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Η Διοικήτρια ανέφερε ότι το πρόβλημα προϋπήρχε της πανδημίας και ότι (στο ΠΑΓΝΗ τουλάχιστον) τα χειρουργεία δεν περιορίστηκαν σημαντικά, χωρίς να προτείνει τρόπο επίλυσης του σοβαρού αυτού ζητήματος

  • Ζητήσαμε να μην επιβαρύνονται τα δημόσια νοσοκομεία με τους αιμοκαθαιρόμενους ιδιωτικής μονάδας που πάσχουν από COVID (χωρίς να χρήζουν νοσηλείας)

Η Διοικήτρια της ΥΠΕ ανέφερε ότι θα προχωρήσει σε σύσταση στην ιδιωτική μονάδα τεχνητού νεφρού για διαμόρφωση χώρων απομόνωσης κρουσμάτων 

  • Θέσαμε στην Διοικήτρια το θέμα της διαρροής εγγράφων στον τύπο από την διοίκηση του Βενιζελείου, που στοχοποιούν και διασύρουν μια συνάδελφό μας χωρίς να έχει βγει κανένα πόρισμα που να την ενοχοποιεί για κάτι. Απαιτήσαμε την έναρξη ΕΔΕ για την διαρροή των απόρρητων δημοσίων εγγράφων και την δημόσια διαπόμπευση της συναδέλφου μας.

Η Διοικήτρια δεσμεύτηκε πως άμεσα θα προχωρήσει σε διενέργεια ΕΔΕ.

Ο Πρόεδρος της ΕΓΕΣΥΝΗ                                                                                    Η Γραμματέας της ΕΓΕΣΥΝΗ

Αλέξανδρος Καφετζάκης                                                                                                 Γρηγορία Μπέτση

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “ΕΔΕ για τη διαπόμπευση από τη διοίκηση του Βενιζελείου γιατρού – συγγενή του Π. Πολάκη”

  1. Citizen Mitsos

    Μια και δεν μπορούν να βρουν παράπτωμα του Παύλου τα έχουν βάλει με την οικογένεια του.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί