Bιασμός 24χρονης: Συνελήφθη βασικός κατηγορούμενος για το κύκλωμα μαστροπείας

Ραγδαίες εξελίξεις σχετικά με την εισαγγελική έρευνα που ξεκίνησε για την ύπαρξη κυκλώματος μαστροπείας προανήγγειλε ο δικηγόρος της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα.

Ο κ. Θανάσης Ζιώγας, αποκάλυψε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ότι κατέθεσε ο βασικός κατηγορούμενος για το κύκλωμα μαστροπείας, ο οποίος και συνελήφθη, σημειώνοντας ότι κατασχέθηκαν το τηλέφωνο και το λάπτοπ του από ενέργειες που γίνονται από το αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.

Πρόκειται, όπως είπε, για μια νέα έρευνα την οποία εκτελούν οι αρχές.

Τι είπε για την κατάθεση της Γεωργίας

Όσον αφορά τη χθεσινή κατάθεση της 24χρονης Γεωργίας για τα όσα έζησε στο ξενοδοχείο «Μετ» στη Θεσσαλονίκη, τόνισε πως «κατέθεσε με θάρρος, για τα όσα κτηνώδη έγιναν στη σουίτα, στο πάρτι της πρωτοχρονιάς».

«Επιβεβαίωσε την ιατροδικαστική έκθεση που αποτυπώνει βία στη Γεωργία, το κατέθεσε και υπάρχει πλήρη ταύτιση με τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης. Ό,τι κατέθεσε αποδεικνύεται και από τα μηνύματα και τις κλήσεις που έκανε μέσω του τηλεφώνου της, αυτά τα οποία κατέθεσε περί της ώρας που πήγε, έφυγε, και επέστρεψε στο πάρτι αλλά και της πρόσκλησης που έλαβε».

Στην ανακρίτρια οι τοξικολογικές εξετάσεις της Γεωργίας

Με μεγάλη καθυστέρηση έφτασαν στα χέρια των ανακριτικών αρχών οι τοξικολογικές εξετάσεις που θα ρίξουν ακόμα περισσότερο φως στην υπόθεση βιασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes η Ε’ τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε από το τοξικολογικό κέντρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Γεωργίας.

Στο μεταξύ αναμένονται και τα αποτελέσματα της εξέτασης, η οποία στάλθηκε σε εργαστήριο στη Βέρνη της Ελβετίας, προκειμένου να παραδοθούν εγγράφως όλα τα στοιχεία στις δικαστικές αρχές.

Ο φάκελος με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών αναμένεται να ανοιχτεί τη Δευτέρα το πρωί όποτε και θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα.

Θυμίζουμε πως αιχμές για την καθυστέρηση των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης άφησε χθες ο δικηγόρος που την εκπροσωπεί μετά τη συμπληρωματική κατάθεση της κοπέλας στην 5η τακτική ανακρίτρια, παρουσία ψυχολόγου.

«Όλη η Ελλάδα περιμένει τα αποτελέσματα των εξετάσεων ώστε να ανοίξει πιο γρήγορα ο δρόμος για μια αλλαγή της κατηγορίας και οι ένοχοι να οδηγηθούν στη φυλακή» είχε δηλώσει ο δικηγόρος της Γεωργίας.

Η 24χρονη τους έδειξε τα SMS με τους εμπλεκόμενους
Κατά τη συμπληρωματική κατάθεση, που διήρκεσε περίπου 1,5 ώρα, η Γεωργία φέρεται να προσκόμισε –τυπωμένα σε αντίγραφα– το περιεχόμενο των μηνυμάτων που αντάλλαξε μέσω κινητού τηλεφώνου με εμπλεκόμενα στην υπόθεση πρόσωπα, όπως επίσης και τηλεφωνικές κλήσεις που έγιναν με τα ίδια πρόσωπα.

Επίσης, φέρεται να επανέλαβε όσα είχε καταθέσει στην προηγούμενη κατάθεσή της στην ίδια ανακρίτρια, πριν από μία εβδομάδα, περιγράφοντας τα όσα βίωσε στο πάρτι.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες κατασχέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα των τριών ανδρών που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση του ομαδικού βιασμού.

Επίσης, στο πλαίσιο της παράλληλης έρευνας για τα αδικήματα της μαστροπείας και της διακίνησης ναρκωτικών που διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στο σπίτι του άνδρα που προσκάλεσε την 24χρονη και ο οποίος παρουσιάστηκε στο δικαστικό μέγαρο.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο λόγος της παρουσίας του άνδρα στο δικαστικό μέγαρο είναι τυπικός και συνδέεται με τις παραπάνω κατασχέσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί