Πανελλαδικές: Δεν θα εφαρμοστεί φέτος το διπλό μηχανογραφικό

Αλλάζει ξανά τα δεδομένα το Υπουργείο Παιδείας, όσον αφορά τη διαδικασία εισαγωγής των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο, δεν θα εφαρμοστεί φέτος το διπλό μηχανογραφικό για τους υποψηφίους πανελλαδικών εξετάσεων. Η εισαγωγή στα πανεπιστημιακά ιδρύματα θα γίνει με ένα μηχανογραφικό δελτίο, με τους υποψηφίους να μην έχουν αριθμητικό περιορισμό για τις σχολές που επιθυμούν να δηλώσουν.

Η εν λόγω ρύθμιση περιέχεται σε τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Το Υπουργείο, επιχειρώντας να αιτιολογήσει την απόφασή του, ανέφερε τα εξής: «Η διάταξη αυτή κρίθηκε απαραίτητη για δύο, κυρίως, λόγους, που επήλθαν αμφότεροι από την πρώτη εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής: αφ’ ενός, διότι το 93% των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, χάρη στην ΕΒΕ, πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Σχολή ή Τμήμα μεταξύ των 10 πρώτων επιλογών τους, επομένως περιορίστηκε δραστικά η τυχαία εισαγωγή σε χαμηλής προτεραιότητας για τον υποψήφιο Σχολές ή Τμήματα. Αφ’ ετέρου, προκειμένου να υπάρξει επαρκές χρονικό διάστημα εφαρμογής του συστήματος καθορισμού των συντελεστών βαρύτητας από τα ΑΕΙ, ώστε να μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα και των υποψηφίων, εν όψει της επιλογής τους».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί