Μ. Συντυχάκης: Επιχειρηματικά συμφέροντα και ανάγκες των αθλητών δεν χωράνε στο ίδιο γήπεδο (Βίντεο)

Το σοβαρό ζήτημα της απαξίωσης των εγκαταστάσεων του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Άγιος Κοσμάς, που αποτελεί προπονητήριο αθλητών και αθλητριών, μεταξύ των οποίων ολυμπιονικών, έθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, με Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή.

Όπως τόνισε, ο Άγιος Κοσμάς αποτελεί παράδειγμα του πως οι ανάγκες για άθληση και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων δεν χωράνε στο ίδιο γήπεδο, καθώς η κυβέρνηση σε συνεργασία με μονοπωλιακούς ομίλους ετοιμάζει ξήλωμα των εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά. Την ίδια ώρα ο χώρος έχει περιέλθει σε πλήρη απαξίωση, με αποτέλεσμα να είναι συχνό φαινόμενο οι τραυματισμοί αθλητών, με αμέτρητες καταγγελίες να περιγράφουν τις επικίνδυνες συνθήκες.

Ταυτόχρονα, σημείωσε ο Μ. Συντυχάκης, οι εργαζόμενοι βρίσκονται στον αέρα αφού δεν έχει ανανεωθεί η σύμβαση παραχώρησης που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια με την εταιρεία του Δημοσίου. Παράλληλα, ενώ έχει γίνει η μεταβίβαση στην ιδιωτική εταιρεία, δεν υπάρχει τίποτα που να κατοχυρώνει τους εργαζόμενους. Ανασφάλεια επικρατεί και στα αθλητικά σωματεία, που αξιοποιούν τις εγκαταστάσεις τόσο των κλειστών και ανοιχτών χώρων όσο και τις παραθαλάσσιες που αφορούν τους ναυταθλητικούς συλλόγους με όλο τον εξοπλισμό και τα σκάφη τους. Πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα προβλήματα όπως οι ελλείψεις σε προσωπικό, να πραγματοποιηθούν επισκευές και συντηρήσεις που αφορούν την ασφάλεια των εγκαταστάσεων.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε γενναία οικονομική στήριξη και να γίνουν εργασίες που θα αναβαθμίσουν το Κέντρο, έτσι ώστε με ασφάλεια οι αθλητές και οι αθλήτριες να μπορούν να προπονούνται. Ακόμα τόνισε ότι οι διάφορες γενικές υποσχέσεις για τη μετεγκατάσταση, η οποία θα είναι δήθεν καλύτερη, χωρίς να διευκρινίζεται ακριβώς το μέρος, η διαδικασία, το καθεστώς που θα επικρατεί, είναι «λόγια του αέρα» τα οποία δεν έχουν κανένα απολύτως αντίκρισμα. Μάλιστα, στα παραπάνω προστίθεται το απροειδοποίητο ξήλωμα των εγκαταστάσεων από τον επενδυτή.

Απαντώντας, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης προσπάθησε να παρουσιάσει μια ιδεατή εικόνα όπου η κυβέρνηση -όπως είπε- εκσυγχρονίζει και αναβαθμίζει τις εγκαταστάσεις, με τη μετεγκατάσταση όμως που οι όροι της είναι άγνωστοι, ενώ συμπλήρωσε ότι οι εργαζόμενοι θα απορροφηθούν στη ΓΓΑ.

Ο Μανώλης Συντυχάκης υπενθύμισε τις καταγγελίες των ίδιων των αθλητών για τις επικίνδυνες συνθήκες, απαντώντας στη δήθεν αναβάθμιση που προέταξε ο υφυπουργός και σημείωσε ότι το ΚΚΕ στέκεται στο πλευρό του αθλητικού κόσμου που διεκδικεί επισκευή και αξιοποίηση του χώρου, ουσιαστική αναβάθμιση με κάλυψη των κενών σε προσωπικό, δηλαδή το αυτονόητο, σύγχρονες εγκαταστάσεις που να καλύπτουν τις ανάγκες των αθλητών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί