Κρήτη: Αγρότες διαμαρτυρήθηκαν έξω από τη ΔΕΗ για τις υπέρογκες αυξήσεις στο ρεύμα (Βίντεο & φωτο)

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ, στην οδό Σοφοκλή Βενιζέλου στα Χανιά, πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής αγρότες, μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων, διαμαρτυρόμενοι για τις πολύ μεγάλες αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος.

“Ένα ηλεκτρικό αρμεκτικό που έκαιγε περίπου 100 ευρώ τον μήνα, τώρα καταναλώνει 300 ευρώ και παραπάνω. Και την ίδια ώρα, οι τιμές στα προϊόντα που παράγουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν αυξάνονται. Όσο για τα μέτρα στήριξης, αν η κυβέρνηση ήθελε πραγματικά να βοηθήσει, θα έπρεπε να ασκήσει πολιτική στην κατεύθυνση μείωσης των τιμών”, ανέφερε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Μανούσος Σταυριανουδάκης.

Έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ είχε τοποθετηθεί μικροφωνική, από την οποία ακούγονταν τραγούδια, ενώ υπήρχε και αισθητή αστυνομική παρουσία. Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν μέτρα στην κατεύθυνση μείωσης του κόστους παραγωγής, μεταξύ αυτών στις τιμές του ρεύματος, των λιπασμάτων, των αγροεφοδίων.

“Στις 31 Ιανουαρίου, ημέρα Δευτέρα, προγραμματίζουμε αγροτικό συλλαλητήριο, με συγκέντρωση στον κόμβο Μουρνιών και στη συνέχεια θα κατεβούμε στα Χανιά. Η κατάσταση είναι ανυπόφορη πιά”, είπε ακόμα ο κ. Σταυριανουδάκης.

zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί