Εμβόλιο Pfizer: Εγκρίθηκε και από τον ΠΟΥ για τις ηλικίες 5-11 ετών

Ο ΠΟΥ συνέστησε οι αναμνηστικές δόσεις εμβολίων σε ομάδες υψηλού κινδύνου, να χορηγούνται 4 έως 6 μήνες μετά τον αρχικό εμβολιασμό

Ησυμβουλευτική επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας συνέστησε σήμερα την επέκταση της χρήσης μειωμένης δόσης του εμβολίου της Pfizer και της BioNTech για την Covid-19 σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, όπως μεταδίδει το Reuters. Το εμβόλιο έχει ήδη λάβει έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Η σύσταση αυτή έρχεται μετά τη συνάντηση της Στρατηγικής Συμβουλευτικής Ομάδας Εμπειρογνωμόνων (SAGE) για την ανοσοποίηση, την περασμένη Τετάρτη, για την αξιολόγηση του εμβολίου, που επί του παρόντος συνιστάται για χρήση σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω.

Η συνιστώμενη δόση για τον νεότερο πληθυσμό είναι 10 μικρογραμμάρια αντί για 30 μικρογραμμάρια που προσφέρονται σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω.

«Αυτή η ηλικιακή ομάδα 5-11 ετών βρίσκεται στην ομάδα χρήσης χαμηλότερης προτεραιότητας για εμβολιασμό, εκτός από τα παιδιά που έχουν συννοσηρότητες», δήλωσε ο πρόεδρος της SAGE, Αλεχάντρο Κραβιότο.

Η επιτροπή του ΠΟΥ συνέστησε επίσης ότι οι αναμνηστικές δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού θα πρέπει να χορηγούνται 4 έως 6 μήνες μετά την ολοκλήρωση του αρχικού εμβολιασμού, σε ομάδες υψηλής προτεραιότητας όπως ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας και εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.

Σημειώνεται ότι η Pfizer έχει αναπτύξει και αντίστοιχο εμβόλιο για βρέφη έξι μηνών και άνω, ωστόσο τα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί