Σ. Βαρδάκης: «Κι όμως δεν έχουν πιάσει ακόμα πάτο»

Δήλωση του Σωκράτη Βαρδάκη σχετικά με την τροπολογία που κατατέθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο για την ειδική άδεια στους γονείς με περικοπή του 50% του μισθού τους σε περίπτωση που νοσήσουν τα τέκνα τους:

Διευκολύνσεις για γονείς, των οποίων τα παιδιά νοσούν από κορονοϊό, ονομάζει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, την ειδική άδεια ασθενείας, που θα λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα με κουτσουρεμένες μάλιστα αποδοχές.

Συγκεκριμένα, με τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προβλέπεται ότι, οι εργαζόμενοι γονείς στον ιδιωτικό τομέα, σε περίπτωση νόσησης από κορονοϊό των παιδιών τους,  θα λαμβάνουν τέσσερις ημέρες ειδικής άδειας, για τις οποίες θα περικόπτεται το 50% των αποδοχών τους.  Για την πέμπτη ημέρα απουσίας μπορούν να κάνουν χρήση οποιασδήποτε άλλης άδειας.

Άλλη μια εχθρική πρακτική της Κυβέρνησης απέναντι σε εργαζόμενους γονείς του ιδιωτικού τομέα. 

Η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας θεωρώντας προφανώς υπαίτιους τους γονείς για τη νόσηση των τέκνων τους, τους τιμωρεί παραδειγματικά, αφαιρώντας τους, κυνικά, το 50% των αποδοχών τους, για τις μέρες, που θα κάνουν χρήση της ειδικής άδειας ασθενείας. 

Η Κυβέρνηση μη έχοντας ενσυναίσθηση για την διαμορφωθείσα, λόγω υγειονομικής κρίσης, κατάσταση και αδιαφορώντας για το πως η κοινωνική πλειοψηφία θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις, μπροστά και στο κύμα ακρίβειας, που έχει εξαπλωθεί στη χώρα μας, θεωρεί συνετό να νομοθετήσει και με την βούλα, την περικοπή των αποδοχών του κόσμου της εργασίας. 

Μόνο οργή και αηδία μπορεί να προκαλέσει μία κυβέρνηση που την ημέρα που καλεί τον κόσμο να πανηγυρίσει την άφιξη των πανάκριβων Rafale, νομοθετεί πλήττοντας βάναυσα, για μια ακόμη φορά τους εργαζομένους.

Στην πολιτική κατρακύλα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη επιχειρεί να βάλει φρένο η Αξιωματική Αντιπολίτευση, που αντιλαμβάνεται πλήρως ότι σε αυτές τις δραματικές συνθήκες επιβάλλεται πρόβλεψη για τους γονείς που εργάζονται και πρέπει να μείνουν στο σπίτι για να φροντίσουν τα παιδιά τους που νοσούν.

Για τον σκοπό αυτό κατατέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τροπολογία δυνάμει της οποίας προβλέπεται η χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού μετ’ αποδοχών για τους εργαζόμενους γονείς του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα παιδιών προσχολικής και υποχρεωτικής εκπαίδευσης που διαγιγνώσκονται θετικά στον covid-19 και με την αυτονόητη δυνατότητα επέκτασής της για όσες ημέρες τα παιδιά παραμένουν θετικά και χρειάζεται να παραμείνουν σπίτι. Αυτό είναι αναγκαίο, αφενός για την προστασία και την περίθαλψη στο σπίτι των παιδιών που νοσούν και αφετέρου για την αντιμετώπιση της διασποράς της πανδημίας.

Προτείνεται επίσης η πρόβλεψη ειδικής άδειας απουσίας των εκπαιδευτικών με ένα υποκείμενο νόσημα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί