Γ. Λογιάδης: Αδιάκοπος και διαρκής ο αγώνας για το δικαίωμα των παιδιών με ειδικές ανάγκες στην μάθηση

Ερώτηση προς τους κ.κ. Υπουργούς Παιδείας και θρησκευμάτων, και Εσωτερικών για τον αδιάκοπο και διαρκή αγώνα για το δικαίωμα των παιδιών με ειδικές ανάγκες στην μάθηση κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου με το ΜέΡΑ25, κ. Γεώργιος Λογιάδης.

Στην ερώτηση αναφέρεται:

Στην επίκαιρη ερώτηση με αριθμ. Πρωτ 93/26-10-2020 επισημάνθηκαν οι αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο -Λύκειο Ηρακλείου (ΕΝΕΓΥΛ) τη μεγαλύτερη σχολική μονάδα ειδικής αγωγής της Κρήτης.

Η μονάδα σήμερα φιλοξενεί 115 μαθητές με ιδιαιτερότητες που έρχονται αντιμέτωποι με ένα κράτος που αδιαφορεί και 40 εκπαιδευτικούς που προσφέρουν το έργο τους κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Να υπενθυμίσουμε ότι το σχολείο πάνω από δεκατρία χρόνια, που αποτελεί προσωρινή υποτίθεται λύση, στεγάζεται σε ακατάλληλες για φοίτηση, λυόμενες αίθουσες. Η εικόνα του σχολείου είναι επιεικώς τραγική και απαράδεκτη και δεν τιμά κανένα και ιδίως τους ιθύνοντες που διαχρονικά έχουν χειριστεί αυτή την υπόθεση. Μια κατάσταση που θέτει εξ αρχής στην περιθωριοποίηση τις ήδη ευάλωτες κοινωνικά ομάδες μη παρέχοντας ίσες ευκαιρίες στη μάθηση και την κοινωνική ενσωμάτωση.

Οι συνθήκες στο σχολείο είναι οι εξής επιγραμματικά: Το κτήριο είναι αυθαίρετο. Στις βροχές η μονάδα κλείνει διότι πλημμυρίζουν ή λασπώνουν σχεδόν όλοι οι χώροι και κανείς δεν μπορεί να κάνει μάθημα Οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις είναι παλιές και ελλοχεύει ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. Οι γυψοσανίδες είναι σπασμένες και πέφτουν κομμάτια.

Δεδομένου ότι αυτές δεν είναι συνθήκες φοίτησης και δεν τιμούν κανέναν

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

Θα παρέμβει η κυβέρνηση άμεσα για να δώσει οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα του ΕΝΕΓΥΛ;

Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η χρηματοδότηση του σημαντικού αυτού έργου;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί