ΕΣΔΑΚ: Ξεκινά η παραγωγή βιοπλαστικού

Τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και ώρα 11:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η «ημέρα ανοιχτής λειτουργίας» της νέας Πιλοτικής Μονάδας Παραγωγής Βιοπλαστικού που έχει εγκαταστήσει, ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ), σε χώρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηράκλειου (ΔΕΥΑΗ).

Η εκδήλωση αυτή σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας κοινής δράσης ολοκληρωμένης διαχείρισης των βιοαποβλήτων που παράγονται σε μεγάλες μονάδες εστίασης όπως μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και φοιτητικά εστιατόρια, η οποία υλοποιείται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έργου A2UFood «Αποφευκτέα και μη τροφικά υπολείμματα: Μια ολιστική προσέγγιση διαχείρισης για αστικές περιοχές».

Επικεφαλής εταίρος του A2UFood είναι ο Δήμος Ηρακλείου και εταίροι του έργου αποτελούν ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ), το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, η εταιρία Enviroplan Α.Ε., καθώς και το Πανεπιστήμιο της Στουτγκάρδης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του Α2UFood ανέρχεται σε 3.877.948,75 € και συγχρηματοδοτείται από την Πρωτοβουλία Αστικών Καινοτόμων Δράσεων (UIA) μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης(ΕΤΠΑ).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί