«Τέρμα πια η κοροϊδία» – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών στο Σύνταγμα

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για τη συνέχιση της ανεύθυνης πολιτική στη διαχείριση της πανδημίας από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτικοί, συνεχίζοντας όπως λένε τον αγώνα γι’ ανοιχτά και ασφαλή σχολεία. Όπως τονίζουν οι ομοσπονδίες τους (Δ.Ο.Ε.-Ο.Λ.Μ.Ε.-Ο.Ι.Ε.Λ.Ε) στο κάλεσμα για τη συγκέντρωση «στα δυο χρόνια πανδημίας η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. συνεχίζει την ανεύθυνη πολιτική της στη διαχείριση της πανδημίας στον χώρο της εκπαίδευσης.»

«Αφήνει τα σχολεία χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών/τριών κι εκπαιδευτικών και με προϋπόθεση να νοσεί το 50%+1 των παιδιών για να ανασταλεί η λειτουργία τμήματος». Στο πάνω μέρος της πλατείας οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό που συμπυκνώνουν τις διεκδικήσεις τους.

avgi.gr

Το ίδιο και τα συνθήματα που φώναζαν όπως: «Τέρμα πια η κοροΐδία- δάσκαλοι καθηγητές σε όλα τα σχολεία». Όπως αναφέρουν ακόμη οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες δεν έχει υιοθετηθεί καμία πρότασή τους από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. «η οποία προχώρησε, μάλιστα, σε συγχωνεύσεις τμημάτων αντί να προβεί σε ενέργειες για την αραίωσή τους. Επίσης οι προσλήψεις αναπληρωτών/τριών δεν επαρκούν για να καλύψουν τα υπάρχοντα κενά τα οποία έχουν πολλαπλασιαστεί εξαιτίας του μεγάλου αριθμού εκπαιδευτικών που νοσούν. Κι απέναντι λοιπόν σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα ενώνουν τις φωνές τους μαζί με το γονεϊκό κίνημα και τους/τις εργαζόμενους/ες στον χώρο της Υγείας. Φτάνει πια, πάρτε τώρα μέτρα για την προστασία της υγείας μαθητών/τριών κι εκπαιδευτικών», είναι η έκκληση που απευθύνεται με φόντο μας το κτήριο της Βουλής.

Σημειώνεται ότι μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, όταν άνοιξαν και πάλι τα σχολεία όλων των βαθμίδων, έχουν καταγραφεί περίπου 46.000 κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές.

avgi.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί