Παράταση υποβολής ενστάσεων για τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους ζητά ο Γ. Λογιάδης

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μέσω της οποίας ζητά παράταση υποβολής ενστάσεων για τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους, μετά τη σχετική καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου με το ΜέΡΑ25, κ. Γιώργος Λογιάδης.

Στην ερώτηση αναφέρεται:

Θέμα: Παράταση υποβολής ενστάσεων για τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε ανεμβολίαστους

Σε επιστολή του το Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου  Ηρακλειου αναφέρει ότι εν μέσω πανδημίας και με την ανεργία να καλπάζει και την ακρίβεια να επιβαρύνει τα νοικοκυριά, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 1200€, χωρίς τη δυνατότητα εύλογου χρονικού διαστήματος για τυχόν ενστάσεις.

Στο νομό Ηρακλείου από 24-10 έως και 11-11 υποχρεωθήκαν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι να κάνουν rapid test σε ιδιωτικές κλινικές, οι οποίες με την σειρά τους ενημέρωναν το αποτέλεσμα και στη συνέχεια ο εργοδότης το δήλωνε στο ΕΡΓΑΝΗ, ώστε σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος να επιτραπεί η είσοδος του εργαζομένου στο χώρο εργασίας.

Όμως καταγράφηκαν περιπτώσεις που ανεμβολίαστος εργαζόμενος τηρούσε όλες τις διαδικασίες, αλλά του επιβλήθηκε εις διπλούν πρόστιμο 600€(σύνολο 1200€).

Επειδή το πρόστιμο επιβλήθηκε εν μέσω Χριστουγέννων και συγκεκριμένα στις 28/12/2021 και η παράταση ενστάσεων ήταν μόλις πέντε ημέρες, ενεός των εορτών των Χριστουγέννων.

Επειδή το Υπουργείο όπως όφειλε δεν ενημέρωσε με σχετικό e-mail τους εν λόγω εργαζόμενους για την επιβολή των προστίμων στις περισσότερες περιπτώσεις οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι εργάστηκα σε εποχικές δουλειές, μόλις τρεις μήνες και με μισθούς της τάξεως των 800 ευρώ και θα παραμένουν άνεργοι την υπόλοιπη χρόνια, το υπέρογκο ποσό των 1.200 ευρώ επιβαρύνει τον οικογενειακό οικονομικό προγραμματισμό τους.

Επειδή οι εργαζόμενοι τήρησαν τις διαδικασίες και δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν ένσταση εντός πέντε ημερών ώστε να δικαιωθούν.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

Έστω και την ύστατη στιγμή θα δοθεί νέα παράταση υποβολής ενστάσεων 15 ημερών, η οποία θα κοινοποιηθεί με σχετικό e-mail στους παραπάνω εργαζόμενους έτσι ώστε να αποδείξουν ότι ήταν νόμιμα στη διαδικασία που είχε επιβάλλει το υπουργείο;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί