«Βόμβα» από τον Ν. Τζανάκη: Ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι από 40.000 έως 45.000

Σε μια δήλωση – «βόμβα» προέβη ο Νίκος Τζανάκης αποκαλύπτοντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού που ανακοινώνεται είναι πλασματικός και ο πραγματικός αριθμός είναι από 40.000 έως 45.000.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η εκτίμησή μας είναι ότι είναι αυτή τη στιγμή καταγράφονται γύρω στα 40.000-45.000 κρούσματα, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ήταν στα 22.800. Υπολογίζω ότι γύρω στο 50%-60% των κρουσμάτων ανευρίσκουμε με τους ελέγχους».

Ο καθηγητής πνευμονολογίας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι δεν εντοπίζουμε, τουλάχιστον, τα μισά θετικά κρούσματα καθώς ιδιαίτερα τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί αν κολλήσουν Όμικρον επειδή έχουν πολύ ήπια ή έως καθόλου συμπτώματα, δεν κάνουν τεστ.

Μάλιστα, εκτίμησε ότι σήμερα θα κρούσματα θα κυμανθούν μεταξύ 28.000-35.000. Ο Νίκος Τζανάκης επεσήμανε ότι παρά τη μείωση που καταγράφεται στα κρούσματα, η πίεση στο ΕΣΥ δεν πέφτει, αλλά αντιθέτως ανεβαίνει.

«Οι εισαγωγές έχουν παγιωθεί πάνω από 550 και αυτά δε γίνονται χωρίς να υπάρχουν κρούσματα στην κοινότητα», ανέφερε.

Ο καθηγητής πνευμονολογίας, ζήτησε να διατεθούν self test σε όλο τον πληθυσμό, προκειμένου να ανιχνεύονται οι πολίτες που έχουν μολυνθεί με κορωνοϊό.
«Δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να κάνουμε τεστ. Την εβδομάδα των γιορτών που δίνονταν δωρεάν σελφ τεστ, το 80% το έκανε και γι’ αυτό ανιχνεύσαμε τόσα κρούσματα και κόψαμε μαχαίρι τις συρροές».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί