Παίδων Πεντέλης: Οι 3 εβδομάδες αναστολής εφημεριών έγιναν… 6 – Οι περίεργες συμπτώσεις και οι Ροταριανοί

Η υποβάθμιση του νοσοκομείου, η δημόσια πρόθεση των Ροταριανών και η υποδιοικήτρια στην 1η ΥΠΕ και στέλεχος της ΝΔ με τη διπλή ιδιότητα

Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες ημέρες για να πει ακόμα ένα ψέμα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, που μέχρι πρότινος διατεινόταν πως δεν κλείνει το Παίδων Πεντέλης.

Ενώ λοιπόν μέχρι πριν μια εβδομάδα ο υπουργός έλεγε ότι η αναστολή εφημεριών θα ήταν μόνο για 3-4 εβδομάδες, χθες μιλώντας στη Βουλή είπε ότι αυτές θα επανέλθουν το αργότερο εντός 6 εβδομάδων, παρατείνοντας δηλαδή την αναστάτωση γύρω απ’ τη λειτουργία του παιδιατρικού νοσοκομείου και έτσι την ταλαιπωρία για μικρούς ασθενείς, αφού το εν λόγω νοσοκομείο καλύπτει όλο τον βόρειο τομέα Αθηνών.

Έλεγε συγκεκριμένα ο Θ. Πλεύρης πριν από μια εβδομάδα: «Δεν κλείνει το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Αυτό είναι fake news. Δεν υπάρχει αναστολή λειτουργίας. Για 3-4 εβδομάδες βγαίνει από τις εφημερίες, μόνο αυτό. Τα κρεβάτια του θα λειτουργούν κανονικά. Θα πιεστούν οι εφημερίες στα άλλα δύο Νοσοκομεία Παίδων, το γνωρίζουμε, αλλά αυτό θα είναι για μερικές εβδομάδες».

Τελικά, χθες, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΜεΡΑ25, Κλέοντα Γρηγοριάδη, σχετικά με την αναστολή λειτουργίας του νοσοκομείου, είπε ότι πολύ σύντομα, χωρίς καθυστερήσεις και το αργότερο εντός 6 εβδομάδων, θα επανέλθει στην κανονική του λειτουργία. 

Όπως ανέφερε ο κ. Πλεύρης, η μετατροπή του νοσοκομείου σε εμβολιαστικό κέντρο «έγινε για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, για να καλύψει τις εμβολιαστικές ανάγκες που υπάρχουν και αφορά μόνο τις απογευματινές εφημερίες».

«Δεν είναι μόνιμο μέτρο, ξεκάθαρα, είναι προσωρινό. Το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας του ως εμβολιαστικό κέντρο είναι έως έξι εβδομάδες, αυτό είναι το ταβάνι, επειδή τρέχει η αναμνηστική δόση, αλλά η επαναλειτουργία του μπορεί να ξεκινήσει και νωρίτερα, ανάλογα με τους εμβολιαστικές ανάγκες», τόνισε ο κ. Πλεύρης και συμπλήρωσε:

«Το Παιδιατρικό νοσοκομείο Πεντέλης, κρίθηκε επιχειρησιακά ως η μόνη πρόσφορη και ασφαλής προσωρινή λύση. Καταλαβαίνω τους φόβους και τις ενστάσεις που έχουν εκφραστεί για την επαναλειτουργία του νοσοκομείου, και θέλω ξεκάθαρα να πω από αυτό το βήμα, ότι η μετατροπή του σε εμβολιαστικό κέντρο τις απογευματινές ώρες, είναι ένα προσωρινό μέτρο, αφορά συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με ταβάνι τις έξι εβδομάδες. Ήδη έχουν γίνει 57 προσλήψεις και εκκρεμούν άλλες 13 – και στις επόμενες προσλήψεις θα υπάρξει πλήρης στελέχωσή του και πλήρης λειτουργία του. Ελπίζουμε η κανονική λειτουργία του να έρθει νωρίτερα από τις 6 εβδομάδες. Η ταλαιπωρία από τη δυσλειτουργία του νοσοκομείου, είναι προσωρινή. Αντιλαμβάνομαι την κριτική που γίνεται, δεν λέω ότι είναι παράλογη, ίσως είναι υπερβολική, όμως πολύ σύντομα και χωρίς καθυστέρηση θα επιστρέψει στη κανονική του λειτουργία το νοσοκομείο».

Πανηγυρισμοί για την πορεία των εμβολιασμών

Παράλληλα ο κ. Πλεύρης χαρακτήρισε πολύ σημαντικά τα αποτελέσματα των υποχρεωτικών και περιοριστικών μέτρων που τέθηκαν σε εφαρμογή από τις αρχές Σεπτεμβρίου, για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Το 83% του πληθυσμού έχει κάνει έστω και μια εμβολιαστική δόση. Από την πρώτη Σεπτεμβρίου και μέχρι σήμερα, αυξήθηκαν κατά 15 μονάδες οι εμβολιασμοί και θα περάσουμε πρώτοι στην Ευρώπη. Άρα, οι αποφάσεις της υποχρεωτικότητας αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος ότι αύξησαν κατά 15 μονάδες την εμβολιαστική κάλυψη», είπε.

Από την πλευρά του, ο κ. Γρηγοριάδης δήλωσε ικανοποιημένος από την διαβεβαίωση του υπουργού Υγείας ότι σύντομα θα επαναλειτουργήσει κανονικά το παιδιατρικό νοσοκομείο Πεντέλης. Ωστόσο, εξέφρασε φόβους για τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι «κρύβει πολύ βαθιά την πρόθεση της για ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας».

«Με τόσες συνταξιοδοτήσεις και τόσους νεκρούς λόγω της πανδημίας, πρέπει να δεσμευτείτε για μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών», σημείωσε ο κ. Γρηγοριάδης.

Ανταπαντώντας,ο κ. Πλεύρης διαβεβαίωσε ότι «για το 2022, έχουν βγει ή θα βγουν οι προκηρύξεις για μόνιμες προσλήψεις, που αφορούν 4000 θέσεις νοσηλευτών, 900 θέσεις για λοιπό προσωπικό και 700 θέσεις ιατρικού προσωπικού με ενδεχόμενο αυτές να αυξηθούν».

Όπως είπε μάλιστα, «θα υπάρξει αυξημένη μοριοδότηση, συμβατή με το Σύνταγμα, για όσους βρίσκονται ήδη στο σύστημα υγείας και θα εκτιμηθεί ότι έβαλαν πλάτη τις δύσκολες στιγμές».

Περίεργες συμπτώσεις: Τα σχέδια για την τύχη του Παίδων Πεντέλης και οι Ροταριανοί

Επιμονή να υποβαθμίσει το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης δείχνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία μάλιστα έστειλε τα ΜΑΤ την Κυριακή ώστε να αποτρέψει τους εργαζόμενους από το να συνεχίσουν την 24ωρη εφημερία. Οι εργαζόμενοι από την πρώτη στιγμή έχουν βγει και καταγγείλει τα σχέδια του Θάνου Πλεύρη και της Μίνας Γκάγκα, καθώς είναι παράλογο να κλείνει νοσοκομείο για άρρωστα παιδιά, ειδικά εν μέσω πανδημίας.

Τα πράγματα ωστόσο φαίνεται ότι έχουν και μία άλλη διάσταση, ιδιαίτερα περίεργη, που φαίνεται να επιβεβαιώνει τους φόβους ότι απώτερος στόχος του Μέγαρου Μαξίμου είναι η αποκλειστική εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων.

Συγκεκριμένα, όπως γράφει η Αυγή, εδώ και μήνες έχει δημοσιοποιηθεί η πρόθεση των Ροταριανών – και συγκεκριμένα της 2470 περιφέρειας της Rotary που έκανε και σχετική εκδήλωση – να χρηματοδοτήσει την ανακαίνιση χώρου και διάθεση εξοπλισμού για τη φιλοξενία των παιδιών που βρίσκονται με εισαγγελική εντολή στις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν πολλά παιδιά που εδώ και χρόνια φιλοξενούνται «προσωρινά» σε νοσοκομεία Παίδων, ενώ θα έπρεπε να έχουν άλλη τύχη. Οι νοσηλευτές και οι γιατροί τα φροντίζουν με αυταπάρνηση, αλλά χρειάζεται προφανώς άλλη λύση. Και αυτό γιατί η φροντίδα των κακοποιημένων και παραμελημένων παιδιών, δεν είναι μόνο θέμα «φύλαξης» και «αποθήκευσής» τους, αλλά θα πρέπει να ανατίθεται σε εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό φροντιστών, εντός της κοινότητας.

Διοικήτρια της 2470 Περιφέρειας των Ρόταρυ είναι η Μαρίζα Οικονόμου, η οποία είναι στέλεχος της ΝΔ (τομέας Τουρισμού) και όπως διαβάζουμε στο βιογραφικό της, πρώην αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Αεροπορίας, πρώην στέλεχος της Ολυμπιακής, και αναπληρώτρια διοικήτρια του Παίδων Π & Α Κυριακού την περίοδο 2013-2014.

Η εν λόγω διορίστηκε το 2019 με υπόδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως όλοι οι διοικητές νοσοκομείων, υποδιοικήτρια της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (1ης ΥΠΕ), που έχει στη δικαιοδοσία της και το Παίδων Πεντέλης. Δηλαδή η ίδια η επικεφαλής των Ροταριανών στην Ελλάδα είναι παράλληλα και υποδιοικήτρια στην 1η ΥΠΕ. Για να γίνει ακόμα πιο κατανοητό, η Μαρίζα Οικονόμου που προωθεί την χρήση του Παίδων Πεντέλης για την φιλοξενία παιδιών είναι και το άτομο που θα πάρει την υπηρεσιακή απόφαση να γίνει πράξη ο στόχος των Ροταριανών.

Όπως αναφέρθηκε, για το σκοπό αυτό οι Ροταριανοί έχουν κάνει εκδηλώσεις. Σε μια από αυτές τον περασμένο Σεπτέμβρη είχαν ομιλητή τον Βασίλη Κικίλια ως πρώην υπουργό Υγείας.

Μαρίζα Οικονόμου και Βασίλης Κικίλιας
(FACEBOOK.COM)

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο της 2470 περιφέρειας της Rotary, «στόχος της εκδήλωσης όπως ανέπτυξε η διοικητής, Μαρίζα Οικονόμου, ήταν η ανακαίνιση χώρου και διάθεση εξοπλισμού για τη φιλοξενία των παιδιών με εισαγγελική εντολή στις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης. Κάποια παιδιά βιώνουν τραγικές συνθήκες στο οικογενειακό τους περιβάλλον – κακοποίηση, εγκατάλειψη – και απομακρύνονται από αυτό με εντολή του εισαγγελέα για να προστατευτούν. Φιλοξενούνται στα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας  μέχρι την αναδοχή ή την φιλοξενία σε κάποια δομή. Έναν όμορφο και φιλόξενο χώρο θέλουν να δημιουργήσουν οι Έλληνες ροταριανοί μέσα στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο για να μπορέσουν και αυτά τα παιδιά, που είδαν το σκληρό πρόσωπο της ζωής  πολύ νωρίς, να συνεχίσουν να ελπίζουν και να έχουν την προοπτική που αξίζει σε όλα τα παιδιά, με ασφάλεια, αγάπη και ανθρωπιά.

Ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας ήταν κεντρικός ομιλητής στην μεγάλη εκδήλωση της Ελληνικής Περιφέρειας 2470 του Rotary International. Ο τ. υπουργός Υγείας και νυν Τουρισμού όπως και η υφυπουργός για θέματα Ψυχικής Υγείας κα Ζωή Ράπτη, εξήραν την πρωτοβουλία των Ελλήνων ροταριανών στο σημαντικό αυτό έργο». 

Οι περίεργες συμπτώσεις δεν σταματούν εδώ. Η Μαρίζα Οικονόμου και οι Ροταριανοί βράβευσαν το 2014 τον επικεφαλής της ΙΑΣΩ ΑΕ, Γεώργιο Σταματίου. Ο όμιλος ΙΑΣΩ θεωρείται ως ο ιδιωτικός φορέας που θα κερδίσει αφάνταστα από το κλείσιμο του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης που εξυπηρετεί όλη τη βόρεια Αττική, την Βοιωτία και την Εύβοια.

Μαρίζα Οικονόμου και Γιώργος Σταματίου
(FACEBOOK.COM)

Η κυβέρνηση από την πλευρά της επιχειρεί να καθησυχάσει λέγοντας ότι η υποβάθμιση του νοσοκομείου με πρόσχημα τους εμβολιασμούς των παιδιών, είναι κάτι το προσωρινό. «Είναι προσωρινό το μέτρο, θα ισχύσει έως έξι εβδομάδες, αυτό είναι το ταβάνι», υποστήριξε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης από το βήμα της Βουλής. Επειδή όμως οι συμπτώσεις είναι πολλές και περίεργες, το μέλλον για το Παίδων Πεντέλης με την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν φαντάζει και τόσο ευοίωνο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί