Η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη αποχαιρετά τον Αλέκο Φασιανό

Συλλυπητήρια ανακοίνωση με αφορμή τον θάνατο του Αλέκου Φασιανού, εξέδωσε η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Με μεγάλη θλίψη η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (Δ.Ε.Φ.Ν.Κ.) πληροφορήθηκε τον θάνατο του παγκοσμίως γνωστού ζωγράφου Αλέκου Φασιανού, λάτρη του έργου του μεγάλου Κρητικού και ένθερμου υποστηρικτή της Δ.Ε.Φ.Ν.Κ.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο Αλέκος Φασιανός το 2007, με αφορμή τη συμπλήρωση πενήντα (50) ετών από τον θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη, φιλοτέχνησε αφίσα της Δ.Ε.Φ.Ν.Κ. 

Το 1997, στο περιοδικό  «Η Λέξη»,  παρουσίασε χαρακτικό με τίτλο Ο Οδυσσέας του Καζαντζάκη. 

Το  ίδιο έτος, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης του Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη με το Μουσείο Paul Valéry στην πόλη Σετ (Νότια Γαλλία), ο Αλέκος Φασιανός παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία έκθεση έργων του. Στην κάτωθι φωτογραφία βλέπουμε τον Γιώργο Ανεμογιάννη, την Τιτίκα Σακλαμπάνη, τον Γιώργο Στασινάκη και υπεύθυνους του Δήμου της Σετ και του Μουσείου Paul Valéry μπροστά στα έργα του μεγάλου ζωγράφου. 

Μετά το πέρας της αδελφοποίησης, ο Αλέκος Φασιανός πρόσφερε πίνακά του στην Δ.Ε.Φ.Ν.Κ., τον οποίο ο Γιώργος Στασινάκης δώρισε στο Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη. 

Στη φωτογραφία η Κλεοπάτρα Πρίφτη, πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Δ.Ε.Φ.Ν.Κ., ο Γιώργος Στασινάκης (δείχνει τον πίνακα του Φασιανού), ο Κωστής Παπαδάκης, αντιπρόεδρος του Μουσείου Καζαντζάκη, και η Βαρβάρα Τσάκα, διευθύντρια του Μουσείου Καζαντζάκη.

Εκφράζουμε στην οικογένεια του αποθανόντος τα θερμά μας συλλυπητήρια.  

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί