Βιασμός 24χρονης: Παρέμβαση Αρείου Πάγου – Ζητά προσωπική εποπτεία από τον εισαγγελέα

Σε μια σημαντική παρέμβαση προχώρησε ο εισαγγελέας του Άρειου Πάγου Βασίλης Πλιώτας

Οεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, ζητά από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Άγγελο Καμηλάρη, να εποπτεύσει ο ίδιος του ανακριτικού έργου στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να γίνει έρευνα σε βάθος, όπως επιτάσσει «η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων-καταγγελλόμενων».

Ο Β. Πλιώτας στην παραγγελία του επικαλείται το άρθρο 32 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που αναφέρεται στην «ανώτατη εποπτεία στην ανάκριση». Ζητά ουσιαστικά να περιβληθεί η υπόθεση με το κύρος ανώτερης εισαγγελικής αρχής στις έρευνες, ανακριτικές και προανακριτικές, για να αποκαλυφθούν όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, εξαιτίας της ιδιαιτερότητάς της αλλά και της σοβαρότητας της. Μάλιστα ζητεί και ενημέρωση επ΄αυτών.

Στην έγγραφη παραγγελία του, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, μεταξύ των άλλων, αναφέρει:

«Σας αποστέλλουμε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου …. και παρακαλούμε για την εξάντληση των όποιων από το άρθρο 32 ΚΠΔ εξουσιών σας που πηγάζουν από την ανώτατη εποπτεία στην ανάκριση και στα πλαίσια της λειτουργικής σας αρμοδιότητας, ώστε να προσδοθεί το αναγκαίο κύρος σε σχέση με τις διενεργούμενες προανακριτικές και ανακριτικές πράξεις και για με πληρότητα και σε βάθος έρευνα, όπως άλλωστε η ιδιαιτερότητα, η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων-καταγγελλόμενων επιτάσσει. Σχετικώς να μας ενημερώσετε».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί