Συνάντηση Α. Ξανθού με τον Δήμαρχο Ρεθύμνου

Στο πλαίσιο των συστηματικών επαφών με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των κοινωνικών φορέων του Ρεθύμνου, ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ανδρέας Ξανθός συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ρεθύμνου Γιώργη Μαρινάκη. Στη συνάντηση μετείχαν επίσης οι Θωμάς Κρεβετζάκης, αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Μιχάλης Ανδρουλάκης, δημοτικός σύμβουλος, Μαρίνος Ρουσσιάς, Γενικός Γραμματέας του Δήμου και Γιώργος Βλαστός, μέλος της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνου ενημέρωσε τον κ. Ξανθό για τα κρίσιμα θεσμικά και αναπτυξιακά προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Μητροπολιτικού Δήμου της ΠΕ Ρεθύμνου, για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου που εγκρίθηκε πρόσφατα (περίπου 80 εκ. ευρώ) και για τον Αναπτυξιακό Οργανισμό του Δήμου. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Μαρινάκης στη μεγάλη αύξηση του ενεργειακού κόστους αυτή την περίοδο, που επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου και απαιτεί καινοτόμες παρεμβάσεις, όπως για παράδειγμα η προωθούμενη ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για την κάλυψη ενεργειακών αναγκών του Δήμου και της ΔΕΥΑΡ.

Από την πλευρά του ο κ. Ξανθός δήλωσε ότι θεωρεί πολύ σημαντικό τον κοινωνικό και αναπτυξιακό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ειδικά σε μια εποχή παρατεινόμενης υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, γεγονός που επιβάλλει τη χρηματοδοτική και λειτουργική (στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό) υποστήριξη των ΟΤΑ και όχι την αποδυνάμωση τους όπως κάνει η κυβέρνηση. Αντί για πολιτικές ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής, η κυβέρνηση ανέστειλε προγράμματα με μεγάλη κοινωνική ανταποδοτικότητα, όπως τα σχολικά γεύματα και το «άθληση για όλους». Ενώ δεν αξιοποίησε τους ΟΤΑ στην προσπάθεια στοχευμένης προσέγγισης ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και διασφάλισης ευρύτερων κοινωνικών συναινέσεων για την προώθηση του καθολικού εμβολιασμού και την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί